Кмет и общински съвет встъпиха в длъжност

1

Никола Динков е председател на новия ОбС

Избраният за четвърти пореден мандат кмет на Свиленград Георги Манолов положи клетва. Областният управител на Хасково Станислав Дечев проведе церемонията по встъпването в длъжност на градоначалника, кметовете на 14 села и учредяването на новия Общински съвет. Тържествената церемония се проведе в петък.

Броени минути след клетвата си, Георги Манолов благодари пред препълнената зала на свиленградчани за доверието, което му гласуват за пореден мандат. И се обърна към общинските съветници с призив личните емоции да бъдат преодолени бързо.

Ние преминахме през една нетипична кампания, която все още не е отшумяла в мислите и в душите на хората, заяви Манолов. Затова се обръщам към общинските съветници, с ясното съзнание, че всички емоции, които в един момент разделиха нашия град и нашата община, трябва да отшумят. Ще трябва да намерим сили, ако не да се обичаме, то да се уважаваме, за да работим за града и за да бъдат подкрепяни добрите идеи, каза още градоначалникът.

Той гарантира на кметските наместници равнопоставено отношение и им пожела да навлязат максимално бързо в административната работа, за да помагат на техните населени места.

На всички мои съграждани искам да кажа, че ще работя с чест и достойнство за добруването на община Свиленград, заяви още в словото си Георги Манолов.

Временно изпълняващата дължността кмет на община Свиленград и заместник на Монолов вече три мандата, Мария Костадинова му подари книга  – „Дипломацията“ на Хенри Кисинджър, с пожелание за здраве, търпение, дипломатичност и все така работа с професионализъм. Пожелания за новата власт и свиленградчани оправи и архейрейският наместник на община Свиленград отец Константин. След това към изказванията си преминаха и представителите на формациите в местния парламент.

Преди четири години от тази трибуна, пожелах на общинските съветници да не правим политика на инат, каза председателят на ГЕРБ Иван Андреев. Никой няма полза от противопоставянето на хората. Оттук нататък да загърбим личните си страсти и да работим за доброто на община Свиленград.

От БСП и тяхната листа, в която този път влязоха доста нови лица, трима от които от гражданската квота декларираха чрез лидера си Христо Щерев,  че ще бъдат една конструктивна група, готова да дава идеи и да подкрепя идеи, в полза на хората.

Аз съм независим, и нямам началник, да знаете, каза в познатия си стил третата политическа сила в местния парламент – Живко Желев. На добрите неща ще казвам „да“, а когато стъпите накриво, ще критикувам всички.

Първият независим общински съветник на Свиленград беше категоричен, че твърде малко се работи до момент за селата. Нещо, което през този мандат е необходимо, подкрепи думите му и Живко Проданов от местна коалиция „Заедно за Свиленград“.

Повече активност пожела Николина Пехливанова от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ на новия общински съвет и на кметовете по селата, за да може проблемите да са ясни и да се търсят решения за тях.

Да бъдеш общински съветник не е професия, това е призвание, пожелавам ви много сили, за да покажем това, което можем, и да работим не само в името на тези, които са гласували за нас, но и в името на всички наши съграждани, каза Пехливанова.

Мандатът, който предстои, е много важен за малките населени места категоричен беше от трибуната и Николай Колев от Реформаторски блок. Ще има много програми за тях и се надяваме, че ще можем да кандидатстваме, за да подобрим живота в селата.

Виждам, че залата е щастлива, и всички сияете от радост, почна изказването си Панайот Панайотов от Националния фронт за спасение на България. Мислите, че сте спечелили нещо ново. Няма такова нещо! Остана си старото. Изборите бяха манипурани и нечестни. Пиша на общинската избирателна комисия слаб 2. Има нещо, които за следващите избори трябва да се променят. Ника в този мандат да работим на масата, а не под масата, призова той.

Най-възрастният общински съветник Иван Андреев покани и кметът на село Студена да говори от името на кметовете на кметства.

Проблемите в селата са доста, заяви Жельо Станков. Хората живеят до пенсиите си. Надяваме се с новия програмен период и в новия мандат да се обърне внимание на селата. Желая ни сплотена работа и успехи, каза още Станков.

След това новият парламент пристъпи към избора на председател. След тайно гласуване в тъмната стаичка, за председател на ОбС – Свиленград бе избран строителният предприемач Никола Динков от БСП. За него гласуваха 12 общински съветници от общо 21 на брой. Номинирани бяха още Николина Пехливанова от Земеделски съюз „Александър Стамболийски” и Иван Андреев от ГЕРБ. Пехливанова получи 1 глас, а за Андреев гласуваха 6 общински съветници. В изборната урна бяха пуснати и две недействителни бюлетини.

Никола Динков има опит в градоустройството и управлението на общината. Той е бил заместник-кмет и има над 20 години стаж като общински съветник.

Previous articleЦирк „Иванов“ разпъна купол в Свиленград
Next articleНешка Робева идва с трупата си и Ибряма

1 COMMENT

  1. На изборите в Свиленград отново победиха, демагогията в съюз с простотията……демагозите ще продължат да стават все по-богати, а простите хорица все по-прости….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...