Реалистичен бюджет в условията на криза

0

Като реалистичен и активен определиха проектобюджета на община Свиленград за 2009 година от кметството. Ще се търсят нови инвестиции, а в разходната част ще бъдат определени приоритети.  „Община Свиленград няма да разчита през тази година само на парите на държавата, и няма да заеме изчаквателна позиция заради световната криза, каза зам.-кметът Мария Костадинова. Няма да сложим и „розови очила”.

Освен буферът от 10%, който държавата наложи на общините за разходването на държавните средства, самата община оставя такъв резерв и за местните си приходи. Ще бъде определен и лимит на месечните й разходи.

Най-сериозни загуби се предвиждат заради свиването на пазара на недвижими имоти. В бюджета 60% от собствените приходи са от продажбата на общинско имущество.

„Като продаваме собственост, която не ни носи дивиденти, ние включваме средствата от продажбата в капиталовите разходи на общината, т.е. за кандидатстване по европейските програми и в инфраструктура, които отново ще ни бъдат приоритет през тази година”, каза още Костадинова.

За пръв път тази година от общината организираха среща преди публичното обсъждане с хора от отделните квартали. На случаен принцип те са поканили живеещите в тях, за да чуят предложенията и въпросите им.

Previous articleСпедитори: Полицията толерира определени фирми
Next articleКризата удари и СОМАТ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...