Реалистичен бюджет в условията на криза

0

Като реалистичен и активен определиха проектобюджета на община Свиленград за 2009 година от кметството. Ще се търсят нови инвестиции, а в разходната част ще бъдат определени приоритети.  „Община Свиленград няма да разчита през тази година само на парите на държавата, и няма да заеме изчаквателна позиция заради световната криза, каза зам.-кметът Мария Костадинова. Няма да сложим и „розови очила”.

Освен буферът от 10%, който държавата наложи на общините за разходването на държавните средства, самата община оставя такъв резерв и за местните си приходи. Ще бъде определен и лимит на месечните й разходи.

Най-сериозни загуби се предвиждат заради свиването на пазара на недвижими имоти. В бюджета 60% от собствените приходи са от продажбата на общинско имущество.

„Като продаваме собственост, която не ни носи дивиденти, ние включваме средствата от продажбата в капиталовите разходи на общината, т.е. за кандидатстване по европейските програми и в инфраструктура, които отново ще ни бъдат приоритет през тази година”, каза още Костадинова.

За пръв път тази година от общината организираха среща преди публичното обсъждане с хора от отделните квартали. На случаен принцип те са поканили живеещите в тях, за да чуят предложенията и въпросите им.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...