Свиленград напуска Регионалното сдружение на общините „Марица”

0

Община Свиленград няма да плаща членския си внос в Регионалното сдружение на общините „Марица”. По този начин тя ще излезе от него, тъй като смята, че е безполезно всяка година да отиват по близо 7 000 лв. за членство в сдружение, което не помага особена на решаването на проблемите на общината. За сравнение сдружението на югоизточните общини, където е и Бургас събира по 1 000 лв. на година.

„За 7 000 лв. по-добре да пратим общински служители на обучение, за да са полезни за хората”, каза кметът на Свиленград инж. Георги Манолов, който доскоро беше председател на сдружението.

Освен, че ни струвало скъпо, сдружението не помагало и за решаването на проблемите на нашата община. Сред въпросите, които там се коментирали не били наболелите не само за нашата, но и за повечето общини. Отделянето от ВиК – Хасково, например, и депонирането на боклука в регионалното депо в Харманли. Все общи и сериозни проблеми.

Освен това югоизточните общини ще си правят изнесен офис в Брюксел, където да работят за интересите на хората. Това окрупняване Свиленград може да постигне с друго членство – далеч по-полезно, смята градоначалникът. В националното сдружение на общините. Там Свиленград има 4 свои представители. Инж. Иванка Димитрова, в комисията по културата – Надя Пеева, в комисията по финанси Живко Великов и в здравната – д-р Ермов.  При това било три пъти по-евтино и непроменяно от години – по 10 ст. на жител.

Previous articleДали 30% са 30%?
Next articleЕвродепутат и министър на кръгла маса в Свиленград за електронното обслужване

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...