БСП в Свиленград официално подкрепи кандидатурата на Манолов за кмет

1

БСП в Свиленград официално подкрепи Георги Манолов като независим кандидат за кмет, след провелата се снощи общинска конференция на партийната организация. Всички 66 делегати, присъстващи на форума, провел се в залата на Тракийското дружество, категорично и единодушно застанаха зад кандидатурата му. Решението не беше изненадващо, тъй като месец по-рано, тукашните социалисти заявиха, че стига да поиска четвърти мандат, градоначалникът ще получи тяхната подкрепа, както и в предишните му мандати.

Всеки друг кандидат срещу него ще бъде като Москвич 430 срещу Мерцедес, каза един от делегатите. 85-годишният Господин Стоянов, който вече 60 години е член на БСП, благодари на Георги Манолов, че осъществи една 30-годишна мечта на цял квартал и от тази година в Капитан Петко войвода имат канализация. Оказа се, че възрастният човек има рожден ден в деня на конференцията и получи поздрав и ръкостискане лично от депутата на БСП за област Хасково – Чавдар Георгиев, който беше гост на събитието.

Чавдар ГергиевСлед конкретен отчет на свършеното от групата на БСП в местния парламент през миналия мандат, червените очертаха и някои от нещата, върху които остава да се работи. Разочарованието си от икономическата ситуация изказаха някои от делегатите и от липсата на достатъчно работни места. Докога ще се лутаме по чужбина? Усвояваме професията „слагане на памперси“ в съседна Гърция, възмути се възрастна жена. Беше поставен и въпроса с ограбването на селскостопанската продукция и безогледните „атаки“ срещу лозовите насаждения на хората, придружени с унищожаването им. С кмета Манолов беше коментирано и създаването на селскостопанска борса. Някои от предложените от делегатите мерки бяха заложени в предизборната програма на социалистите.

Георги Манолов подчерта, че едно от големите постижения по време на управлението  му е създаването на екип, който да работи за каузата Свиленград. Той благодари за добрите думи и подчерта, че градът ни вече има санирани и ремонтирани училища, детски градини, болница, медицински център и др. Както и че предстои обновяването на още обекти, ремонт на още улици и реализирането на нови проекти за развитието на града и селата.

Общинската структура на БСП реши на по-късен етап да съобщи официално имената на кандидатите си за общински съветници и за кметове на населените места от общината. Стана ясно, че водач на листата ще бъде лидерът на БСП в града Христо Щерев. В листата след него ще се редуват членове на БСП и представители на гражданската квота, последвани от кандидатите за кметове по селата. В Чернодъб, Пъстрогор и Мустрак БСП няма да издига свои кандидати. В някои села пък ще подкрепя независимите кандидати.

1 COMMENT

  1. Искам просто в този град да има работа за младите хора.не казина просто да произвеждаме нещо. искам центъра да е пълен с младежи а не а с всякакви приходящи с неясен произход и поминък!и последно вместо да избираме кадрите по това кой на кой какъв е да видим първо кой какво може

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...