БСП в Свиленград официално подкрепи кандидатурата на Манолов за кмет

1

БСП в Свиленград официално подкрепи Георги Манолов като независим кандидат за кмет, след провелата се снощи общинска конференция на партийната организация. Всички 66 делегати, присъстващи на форума, провел се в залата на Тракийското дружество, категорично и единодушно застанаха зад кандидатурата му. Решението не беше изненадващо, тъй като месец по-рано, тукашните социалисти заявиха, че стига да поиска четвърти мандат, градоначалникът ще получи тяхната подкрепа, както и в предишните му мандати.

Всеки друг кандидат срещу него ще бъде като Москвич 430 срещу Мерцедес, каза един от делегатите. 85-годишният Господин Стоянов, който вече 60 години е член на БСП, благодари на Георги Манолов, че осъществи една 30-годишна мечта на цял квартал и от тази година в Капитан Петко войвода имат канализация. Оказа се, че възрастният човек има рожден ден в деня на конференцията и получи поздрав и ръкостискане лично от депутата на БСП за област Хасково – Чавдар Георгиев, който беше гост на събитието.

Чавдар ГергиевСлед конкретен отчет на свършеното от групата на БСП в местния парламент през миналия мандат, червените очертаха и някои от нещата, върху които остава да се работи. Разочарованието си от икономическата ситуация изказаха някои от делегатите и от липсата на достатъчно работни места. Докога ще се лутаме по чужбина? Усвояваме професията „слагане на памперси“ в съседна Гърция, възмути се възрастна жена. Беше поставен и въпроса с ограбването на селскостопанската продукция и безогледните „атаки“ срещу лозовите насаждения на хората, придружени с унищожаването им. С кмета Манолов беше коментирано и създаването на селскостопанска борса. Някои от предложените от делегатите мерки бяха заложени в предизборната програма на социалистите.

Георги Манолов подчерта, че едно от големите постижения по време на управлението  му е създаването на екип, който да работи за каузата Свиленград. Той благодари за добрите думи и подчерта, че градът ни вече има санирани и ремонтирани училища, детски градини, болница, медицински център и др. Както и че предстои обновяването на още обекти, ремонт на още улици и реализирането на нови проекти за развитието на града и селата.

Общинската структура на БСП реши на по-късен етап да съобщи официално имената на кандидатите си за общински съветници и за кметове на населените места от общината. Стана ясно, че водач на листата ще бъде лидерът на БСП в града Христо Щерев. В листата след него ще се редуват членове на БСП и представители на гражданската квота, последвани от кандидатите за кметове по селата. В Чернодъб, Пъстрогор и Мустрак БСП няма да издига свои кандидати. В някои села пък ще подкрепя независимите кандидати.

Previous articleОсъдителни присъди за двама каналджии
Next articleС една консултация партиите се разбраха за ОИК

1 COMMENT

  1. Искам просто в този град да има работа за младите хора.не казина просто да произвеждаме нещо. искам центъра да е пълен с младежи а не а с всякакви приходящи с неясен произход и поминък!и последно вместо да избираме кадрите по това кой на кой какъв е да видим първо кой какво може

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...