ГЕРБ обяви кандидатите си за кметове в Хасковско. Изчаква за Свиленград

0

Изпълнителната комисия все още не е взела решение кой да бъде кандидатът за кмет на ГЕРБ в Свиленград. Името на издигнатия от местната структура Иван Андреев не беше обявено с останалите номинации за градоначалници в областта.

Председателят на предизборния щаб на партията, Цветан Цветанов, отрече в ситуацията да има интрига. Той заяви в Хасково, че това е тактическо решение. До него се стигнало след разговори и с председателя на партията Бойко Борисов. Цветанов съобщава пред Дарик, че се обсъждат 3-4 варианта, за които още няма окончателно взето решение, без да отрича възможна подкрепа за независимия кандидат-кмет Георги Манолов.

В следващите две седмици, освен по казуса със Свиленград, изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се произнесе и по отношение на листите за общински съветници. Дали кандидатите за кметове ще бъдат водачи, ще решават самите те и структурите по места, коментира още Цветан Цветанов.

В Хасково за кметското място ще се бори областният управител Добри Беливанов. За Димитровград, Ивайловград, Симеоновград и Любимец ГЕРБ залага на настоящите кметове Иво Димов, Диана Овчарова, Пейчо Стайков и Анастас Анастасов, за чиято работа през този мандат Цветанов даде висока оценка.

В Маджарово партията ще подкрепи независимия кандидат и настоящ кмет Милко Армутлиев. Нови лица са кандидатите за Харманли – Мария Киркова, Тополовград – Васил Сяров, Минерални бани – Петър Петров и Стамболово – Гочо Гочев.

Това е силният отбор на ГЕРБ в Хасковско с капитан областният лидер Делян Добрев, за който съм убеден, че ще  постигне по-високи резултати, в сравнение с местните избори през 2011 г., посочи Цветан Цветанов.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...