ГЕРБ обяви кандидатите си за кметове в Хасковско. Изчаква за Свиленград

0

Изпълнителната комисия все още не е взела решение кой да бъде кандидатът за кмет на ГЕРБ в Свиленград. Името на издигнатия от местната структура Иван Андреев не беше обявено с останалите номинации за градоначалници в областта.

Председателят на предизборния щаб на партията, Цветан Цветанов, отрече в ситуацията да има интрига. Той заяви в Хасково, че това е тактическо решение. До него се стигнало след разговори и с председателя на партията Бойко Борисов. Цветанов съобщава пред Дарик, че се обсъждат 3-4 варианта, за които още няма окончателно взето решение, без да отрича възможна подкрепа за независимия кандидат-кмет Георги Манолов.

В следващите две седмици, освен по казуса със Свиленград, изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се произнесе и по отношение на листите за общински съветници. Дали кандидатите за кметове ще бъдат водачи, ще решават самите те и структурите по места, коментира още Цветан Цветанов.

В Хасково за кметското място ще се бори областният управител Добри Беливанов. За Димитровград, Ивайловград, Симеоновград и Любимец ГЕРБ залага на настоящите кметове Иво Димов, Диана Овчарова, Пейчо Стайков и Анастас Анастасов, за чиято работа през този мандат Цветанов даде висока оценка.

В Маджарово партията ще подкрепи независимия кандидат и настоящ кмет Милко Армутлиев. Нови лица са кандидатите за Харманли – Мария Киркова, Тополовград – Васил Сяров, Минерални бани – Петър Петров и Стамболово – Гочо Гочев.

Това е силният отбор на ГЕРБ в Хасковско с капитан областният лидер Делян Добрев, за който съм убеден, че ще  постигне по-високи резултати, в сравнение с местните избори през 2011 г., посочи Цветан Цветанов.

Previous articleДелян Добрев: Безплатното саниране в Свиленград се бави
Next articleРумънци и гърци на първия рок фест в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...