„Оставка” и счупен прозорец на ГЕРБ на втория протест срещу правителството

0

Близо 150 души се присъединиха днес към протеста в Свиленград. Сред тях имаше хора, които се включиха и в първия протест и такива, които сега идваха за пръв път. Доста млади хора и млади семейства преобладаваха на протеста срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Негови организатори бяха Владимир Митев и Апостол Шидеров.

Призовавам младите хора да се вдигнем, каза Апостол Шидеров. Вярвам, че има смисъл. Вярвам, че могат да се намерят решения. Да съборим старото правителство, новото вече ще го изградим всички колективно. Не само да ги свалим, но и да потърсим след това сметка за всичко това, което се  е случило през тези години. Защото всичко това не може да остане ненаказано. Сменят се министри, но всичко потъва някъде. Толкова много скандали, а няма нито един в затвора. Ще настояваме за Велико народно събрание и въвеждането на швейцарския модел на управление – чрез референдуми, каза още той.

Със скандирания „Оставка” и „Мафията вън” протестиращите преминаха пред главната улица и стигнаха до Стария мост под звуците на „Петко льо, капитанине”.

„Протестирам, защото не може 4 месеца да сме без пари и без работа. Нито помощи получих от държавата, нито безлихвения кредит ми отпуснаха. Ходих по всички институции. Пълен леш са! Протестирам, защото искам сестра ми да живее тука, а не да я посрещам на летището. Протестирам, защото искам да имам нормална работа, нормална заплата и хората да отглеждат нормално децата си. Не на тази корупция, която става. И в нашия град, и цялата държава, каза 27-годишна жена с детенце. Виж двама млади бащи. Как се справят според тебе? С по две деца.”

„Оставка, да се махат! Погледнете, млади деца няма къде да работят. Пенсиите все едно ги няма. Срамота! Каква е тая държава?“, каза 65-годишната Виолета.

По време на шествието в центъра на града, неизвестен счупи прозореца на офиса на ГЕРБ с камък или друг твърде предмет. До други инциденти не се стигна. Протестиращите продължиха и по други улици, извън първоначално обявения маршрут.

Previous articleГраждани с призив към ГЕРБ Свиленград: Кажете „Стига!“ на националните предатели
Next articleМинута мълчание за ГЕРБ на третия протест в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...