Елена Алекова представя новата си поетична книга

0

Младата и талантлива поетеса и белетристка Елена Алекова гостува утре в Свиленград. В малката зала на ресторант Марица от 17.00 часа ще можете да се насладите на новата й стихосбирка „Вграждане”. Свои мисли за поезията й ще сподели поетът Хубен Стефанов.

Елена Алекова е главен експерт в Дирекция „Книга и библиотечно дело” към Министерството на културата. Тя е автор на 8 поетични книги, на романа в стихове „Милена”, както и на книгите „По невидимите магистрали”, „Отвъд думите” и „Моята България”. Член е на Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Съюза на учените в България и Национално движение „Русофили”. Журира престижни поетични конкурси.

Носител е на специалната награда от Национален конкурс за белетристика и документалистика „Николай Хайтов” за книгата си „Отвъд думите”. Носител е на Сребърен кръст” за „творчески заслуги към истината и вярата” от Московската писателска организация  и Съюза на преводачите в Русия по повод 75 годишния юбилей на литературен институт „А. М. Горки”, който е завършила през 1992 и където защитава докторска дисертация.

Previous articleПенсионерът Кулишев – в пенсия
Next articleСпедиторите губят заради ТИР карнета

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...