Елена Алекова представя новата си поетична книга

0

Младата и талантлива поетеса и белетристка Елена Алекова гостува утре в Свиленград. В малката зала на ресторант Марица от 17.00 часа ще можете да се насладите на новата й стихосбирка „Вграждане”. Свои мисли за поезията й ще сподели поетът Хубен Стефанов.

Елена Алекова е главен експерт в Дирекция „Книга и библиотечно дело” към Министерството на културата. Тя е автор на 8 поетични книги, на романа в стихове „Милена”, както и на книгите „По невидимите магистрали”, „Отвъд думите” и „Моята България”. Член е на Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Съюза на учените в България и Национално движение „Русофили”. Журира престижни поетични конкурси.

Носител е на специалната награда от Национален конкурс за белетристика и документалистика „Николай Хайтов” за книгата си „Отвъд думите”. Носител е на Сребърен кръст” за „творчески заслуги към истината и вярата” от Московската писателска организация  и Съюза на преводачите в Русия по повод 75 годишния юбилей на литературен институт „А. М. Горки”, който е завършила през 1992 и където защитава докторска дисертация.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...