Пенсионерът Кулишев – в пенсия

0

Началникът на Агенция Митници Христо Кулишев е подал молба да излезе в отпуска, информираха добре осведомени източници. Това е станало още преди нова година, като най-вероятно министърът на финансите Пламен Орешарски ще даде картбланш за пенсионирането на 68-годишният митничар номер едно в България през март и през март агенцията щесе сдобие с нов началник.

Официално от ръководството на митниците все още запазват мълчание и никои не се наема да коментира темата. Неофициално обаче в публичното пространство открай време се прокрадва тезата, че Христо Кулишев бил разочарован от процесите ставащи в ръководеното от него звено. Там силеният човек е заместника му Румен Божинов, който имал протекции на най-високо ниво. Именно по тази линия на Кулишев било наредено да мълчи и на практика да изпълнява проформа задълженията си. Това значително засегнало началника на митниците, разясниха добре информирани. Чашата преляла в края на декември, когато за началник на ключовата митница в страната –тази в Свиленград бе назначен Филип Александров. Фаворитът на Кулишев е бил съвсем друг и той просто бил опрян до стената за да подпише заповедта за назначение на Александров, твърдят запознати. Тогава вече търпението на човекът с 30-годишен стаж в митниците преляло и той си написал молбата за пенсиониране, допълниха още запознати.

Сега за негов наследник се сочи заместника му Румен Божинов, който и без това дирижира процесите във Агенцията след напускането на Асен Асенов. Поне до изборите пък не се предвиждат и рокади в регионалните митнически бюра.

Previous articleТайната на брака: “Когато единият говори, другият мълчи”
Next articleЕлена Алекова представя новата си поетична книга

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...