Пенсионерът Кулишев – в пенсия

0

Началникът на Агенция Митници Христо Кулишев е подал молба да излезе в отпуска, информираха добре осведомени източници. Това е станало още преди нова година, като най-вероятно министърът на финансите Пламен Орешарски ще даде картбланш за пенсионирането на 68-годишният митничар номер едно в България през март и през март агенцията щесе сдобие с нов началник.

Официално от ръководството на митниците все още запазват мълчание и никои не се наема да коментира темата. Неофициално обаче в публичното пространство открай време се прокрадва тезата, че Христо Кулишев бил разочарован от процесите ставащи в ръководеното от него звено. Там силеният човек е заместника му Румен Божинов, който имал протекции на най-високо ниво. Именно по тази линия на Кулишев било наредено да мълчи и на практика да изпълнява проформа задълженията си. Това значително засегнало началника на митниците, разясниха добре информирани. Чашата преляла в края на декември, когато за началник на ключовата митница в страната –тази в Свиленград бе назначен Филип Александров. Фаворитът на Кулишев е бил съвсем друг и той просто бил опрян до стената за да подпише заповедта за назначение на Александров, твърдят запознати. Тогава вече търпението на човекът с 30-годишен стаж в митниците преляло и той си написал молбата за пенсиониране, допълниха още запознати.

Сега за негов наследник се сочи заместника му Румен Божинов, който и без това дирижира процесите във Агенцията след напускането на Асен Асенов. Поне до изборите пък не се предвиждат и рокади в регионалните митнически бюра.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...