Братята Алгафари се оплакват от дискриминация на басейна в Свиленград

1

Популярният пиар Нидал Алгафари съобщи, че е сезирал всички възможни институции заради дискриминация на басейна в Свиленград. Историята се случила в неделя, когато брат му Басел в компанията на други сирийци се опитали да влязат на територията на заведението. Допусната била само една жена от групата, която била българка.

В репортажи по Нова и БТВ Басел Алгафари обяснява, че служители на басейна първо са ги попитали откъде са, а след като отговорили, че са от Сирия били подканени да си тръгнат.

Басел се обадил на брат си Нидал, който веднага започнал да върти телефоните. Собственикът на басейна обяснил, че забраната била само за сирийски бежанци, защото клиентите се притеснявали.

Притесняваме се как са влезли в страната, коментира по БТВ плажуващ покрай басейна.

След няколко телефонни разговора проблемът бил решен и сирийците са допуснати до басейна, а от персонала им се извинили. Басел е от две години в България. Има ресторант за бързо хранене в Харманли.

Споделянето на материала на Нова телевизия във Фейсбук страницата на Свиленград предизвика днес доста и противоречиви коментари. От „Концесионерът се е унесъл“ до „Много добре е направил“ и „Дали това е единствения басейн в България /и въобще място/, забранен за цигани /сирийци и др.“ Има, разбира се, и по-остри мнения.

А други, на нашата страница във Фейсбук, с доза шега коментираха материала за задържаните от гранична полиция в събота нелегално влезли сирийци: „Сигурно са отивали на басейн“.

Previous articleГранична полиция спря над 50 сирийци, натъпкани в микробуси
Next articleИзграждат ново спешно в двора на болницата с европари

1 COMMENT

  1. Тия защо не идат в Сирия да се репчат така? Там направо с автомата ще им отговорят! Като искат басейн, да си направят! Нашите деца няма хващат зарази покрай тях!!! Стига с тия постановки!!! Днес басейн, утре джамия и накрая ние ще сме чужди в своя град и своята държава!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...