Българският участник в Джирото на среща с колоездачи

1

Николай Михайлов беше обявен за почетен гражданин на Свиленград

Първият българин участвал в Джирото, Николай Михайлов се срещна с колоездачите на Свиленград 1924. Срещата беше организирана от ръководството на клуба. В едно от помещенията на спортната зала присъстваха и ветерани, от различни поколения на колоездачната история на Свиленград.

колоездачиПовече от час Николай споделяше с дошлите впечатленията си от преживяното по време на участието му в една от най-престижните обиколки в света – Обиколката на Италия. Въпросите бяха свързани с организацията на работата в настоящия клуб на шампиона на България ССС Спранди Полковице, с усилията да бъдеш професионален състезател, с по-тежките и с другите – ярките моменти от обиколката, в които Николай успя да блесне.

Дори хора, които иначе не гледат колоездене, стояха заковани пред телевизорите си и се вълнуваха от участието на Николай, сподели впечатленията си Васко Янев от управата на клуба, който изигра ролята на модератор на срещата. И съобщи новината от днес, че Николай Михайлов ще бъде обявен за почетен гражданин на Свиленград, заради особени заслуги в областта на спорта.

Това прави Ники най-младият почетен гражданин на гранична община. 27-годишният професионален състезател пожела кураж и успехи на по-младите колоездачи, които правят първите си стъпки в спорта и печелят първите си победи. Именно в свиленградския колоездачен клуб Николай Михайлов прави първите си стъпки в спорта.

Дисциплина, упорит труд, вяра в себе си и най-важното – слушайте съветите на треньорите, каза Николай. Стига да имате желание и да постигате победи, ние ще помогнем с каквото можем да стигнете до професионалното колоездене.

Всичко свързано с Николай интересуваше гостите на срещата, включително и хранителния режим, процеса на възстановяване след тежко състезание, допинг контролите…

купиВ малката зала, където се проведе срещата бяха подредени състезателните велосипеди на Николай Михайлов и десетките индивидуални купи и медали, спечелени от него през последните години от участия в различни състезания. По-голямата част от тях бяха от френския Мартиг, където започна професионалната му кариера и където прекара пет години под ръководството на българина Христо Зайков. Други, спечелени от участията му с фланелката на ССС Полковице, все още не може да донесе в Свиленград.

плакет ДжироЕдин малък стъклен плакет пък му е признание за участието в Обиколката на Италия. На него пише – първият българиски колоездач в Джиро.

Previous articleПърви кандидат за кмет на Свиленград
Next articleМитничари заловиха таблетки псевдоефедрин в полски камион

1 COMMENT

  1. Браво, Николай! Повече спортисти като теб трябват на България! Успех на предстоящите състезания!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...