Тази вечер дефилират абитуриентите на ПГССИ „Христо Ботев“

0

Бляскавите дефилета на абитуриентите започват. Тази вечер е балът на ПГССИ „Христо Ботев“. По централната улица на града ще дефилират 71 зрелостници от училището. Парадът на младостта и красотата, както го наричат, ще започне към 19.30 часа.

Само преди ден, навръх 24 май, зрелостниците на професионалната гимназия се сбогуваха с училището.

ПГССИ "Христо Ботев" изпрати абитуриентите си
ПГССИ „Христо Ботев“ изпрати абитуриентите си

Има мигове в нашия живот, когато човек иска да изрече най-силните думи. Дни, в които очите се смеят и плачат. И такива, в които искаш да стиснеш ръката на някого и да му кажеш, благодаря. Днес е такъв ден, каза от името на абитуриентите дванадесетокласничката Мария Атанасова, преди всички да си кажат последно сбогом с учителите.

По време на церемонията, директорът Христина Милушева връчи училищните награди за ученик и учител на годината. Призът, очаквано отиде при деветокласничката Елия Стоянова, която само преди няколко дни беше обявена за ученик номер в общинските награди за просвета. Учител на годината стана преподавателката по селски туризъм Елена Димитрова. Учителският синдикат награди Анна Терзиева. Призове бяха връчени и на най-добрите в професионалното образование и спорта.

За ученици на випуск 2015 бяха обявени Ивета Танева и Мартина Ковачева. Момичетата получиха еднократна стипендия за отличните си резултати в образованието.

С мелодични изпълнения на китара Георги Димитров поздрави зрелостници и гости, а девойки от училището изпяха акапелно емлематичната песен „Учителко, целувам ти ръка“.

Балната вечер на СОУ „Д-р Петър Берон“ е във вторник, 26 май.

Previous articleЧестит празник на българската просвета и култура!
Next articleСтил и елегантност показаха абитуриентите на ПГССИ „Христо Ботев“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...