Тази вечер дефилират абитуриентите на ПГССИ „Христо Ботев“

0

Бляскавите дефилета на абитуриентите започват. Тази вечер е балът на ПГССИ „Христо Ботев“. По централната улица на града ще дефилират 71 зрелостници от училището. Парадът на младостта и красотата, както го наричат, ще започне към 19.30 часа.

Само преди ден, навръх 24 май, зрелостниците на професионалната гимназия се сбогуваха с училището.

ПГССИ "Христо Ботев" изпрати абитуриентите си
ПГССИ „Христо Ботев“ изпрати абитуриентите си

Има мигове в нашия живот, когато човек иска да изрече най-силните думи. Дни, в които очите се смеят и плачат. И такива, в които искаш да стиснеш ръката на някого и да му кажеш, благодаря. Днес е такъв ден, каза от името на абитуриентите дванадесетокласничката Мария Атанасова, преди всички да си кажат последно сбогом с учителите.

По време на церемонията, директорът Христина Милушева връчи училищните награди за ученик и учител на годината. Призът, очаквано отиде при деветокласничката Елия Стоянова, която само преди няколко дни беше обявена за ученик номер в общинските награди за просвета. Учител на годината стана преподавателката по селски туризъм Елена Димитрова. Учителският синдикат награди Анна Терзиева. Призове бяха връчени и на най-добрите в професионалното образование и спорта.

За ученици на випуск 2015 бяха обявени Ивета Танева и Мартина Ковачева. Момичетата получиха еднократна стипендия за отличните си резултати в образованието.

С мелодични изпълнения на китара Георги Димитров поздрави зрелостници и гости, а девойки от училището изпяха акапелно емлематичната песен „Учителко, целувам ти ръка“.

Балната вечер на СОУ „Д-р Петър Берон“ е във вторник, 26 май.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...