С демонстрационни мачове и медали школата на Свиленград 1921 закри футболния сезон

0

С демонстрационни мачове беше закрит футболният сезон за Детско-юношеската школа на Свиленград 1921. На стадион „Колодрума“, пред събралата се публика, първи излязоха подготвителните групи, в които тренират общо 85 деца. Те са от набор 2006-2007, 2005, 2002-2003 г. Освен натрупаните умения, малките възпитаници на треньорите Таско Попов, Владислав Ямуков и Милен Вангелов показаха хъс и желание да се развиват в най-популярната в света игра.

Награди бяха връчени на най-добре представилият се отбор през този сезон. Децата с треньор Димитър Калчоров успяха да се класират на второ място в областната група. Малките футболисти от набор 2000-2001 г. дори имаха амбицията да завършат сезона първи в класирането. Но в последния мач, миналогодишният лидер във възрастовата група отстъпи на отбора на Хасково.

Медалите на децата връчиха кметът на община Свиленград Георги Манолов, президентът на ФК Свиленград 1921 – Иван Пехливанов и почетният президент на клуба Никола Динков.

Свиленград днес е футбол, каза Динков, преди да пристъпи към връчването на медалите, при вида на пълният с трениращи деца терен.

От ръководството на футболния клуб поздравиха 10-те формации на Свиленград 1921. Освен трите подготвителни групи, на зелените игрища в града тренират деца, юноши младша, юноши старша възраст, както и мъжкия отбор на Свиленград 1921. От миналата година градът ни има и женски футболен отбор. Момичетата с огромно желание ходят на тренировки и участват в турнири. Очаква се Свиленград да бъде домакин на един такъв турнир в края на август, началото на септември.

По време на демонстрационните мачове, беше отбелязано и доброто представяне през този сезон на старшата възраст, които още в първата година на участие в първенството се класираха четвърти. Треньор на старшата възраст и на женската формация, които също се включиха в демонстрационните срещи, е Петър Костадинов.

Ръководството на клуба благодари на община Свиленград, на кмета, на спонсорите и най-вече на родителите, които са се доверили на клуба, давайки им възможност да се грижат за спортния дух на децата.

За всички участници в ДЮШ на Свиленград 1921 беше поръчана огромна футболна торта.

Previous articleДават „Лафка“ на прокурор
Next articleСтарозагорският митрополит Галактион катастрофира на път за Момково

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...