С демонстрационни мачове и медали школата на Свиленград 1921 закри футболния сезон

0

С демонстрационни мачове беше закрит футболният сезон за Детско-юношеската школа на Свиленград 1921. На стадион „Колодрума“, пред събралата се публика, първи излязоха подготвителните групи, в които тренират общо 85 деца. Те са от набор 2006-2007, 2005, 2002-2003 г. Освен натрупаните умения, малките възпитаници на треньорите Таско Попов, Владислав Ямуков и Милен Вангелов показаха хъс и желание да се развиват в най-популярната в света игра.

Награди бяха връчени на най-добре представилият се отбор през този сезон. Децата с треньор Димитър Калчоров успяха да се класират на второ място в областната група. Малките футболисти от набор 2000-2001 г. дори имаха амбицията да завършат сезона първи в класирането. Но в последния мач, миналогодишният лидер във възрастовата група отстъпи на отбора на Хасково.

Медалите на децата връчиха кметът на община Свиленград Георги Манолов, президентът на ФК Свиленград 1921 – Иван Пехливанов и почетният президент на клуба Никола Динков.

Свиленград днес е футбол, каза Динков, преди да пристъпи към връчването на медалите, при вида на пълният с трениращи деца терен.

От ръководството на футболния клуб поздравиха 10-те формации на Свиленград 1921. Освен трите подготвителни групи, на зелените игрища в града тренират деца, юноши младша, юноши старша възраст, както и мъжкия отбор на Свиленград 1921. От миналата година градът ни има и женски футболен отбор. Момичетата с огромно желание ходят на тренировки и участват в турнири. Очаква се Свиленград да бъде домакин на един такъв турнир в края на август, началото на септември.

По време на демонстрационните мачове, беше отбелязано и доброто представяне през този сезон на старшата възраст, които още в първата година на участие в първенството се класираха четвърти. Треньор на старшата възраст и на женската формация, които също се включиха в демонстрационните срещи, е Петър Костадинов.

Ръководството на клуба благодари на община Свиленград, на кмета, на спонсорите и най-вече на родителите, които са се доверили на клуба, давайки им възможност да се грижат за спортния дух на децата.

За всички участници в ДЮШ на Свиленград 1921 беше поръчана огромна футболна торта.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...