Още четирима митничари и граничен полицай получиха обвинения

0

Още четирима митничари и граничен полицай от пункт Капитан Андреево получиха обвинения за съпричасност към разбития в края на март контрабанден канал за цигари, съобщиха от Окръжна прокуратура Пловдив. Обвинени в помагачество са митничарите Георги Манафъков, Иван Гочев, Николай Николов, Стойчо Пелтеков и граничният полицай Соня Кътева.

Според прокуратурата ролята на петимата в схемата е била умишлено улесняване на извършителите чрез съвети, разяснения и отстраняване на спънки за осъществяването на контрабандата през пункт Капитан Андреево.

Петимата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде поискано вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Към днешна дата обвиняемите по досъдебното производство са вече 22.

Припомняме, че от началото на цигарената афера, при която разследващите установиха, че камиони с контрабандни цигари преминават безпрепятствено през пункт Капитан Андреево, имаше поредица от арести. Вчера, при нова порция задръжания, за разпит в Пловдив бяха отведени 11 души. От МВР съобщиха, че сред тях има митничари, гранични полицаи и служители на спедиторски фирми.

За част от останалите задържани лица от прокуратурата съобщават, че са били разпитани в качеството им на свидетели, а за друга част ще бъде оценено как ще бъдат обвинени.

Previous articleБисер Недев претворява в изложба глаголицата
Next articleУникално представяне на Набора в „България търси талант“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...