Израелски митничари посетиха пункт Капитан Андреево

0

Делегация от Израелските митници посети вчера Митница Свиленград и Митнически пункт Капитан Андреево, съобщиха от тукашното ведомство. Делегацията беше водена от Илгал Малка, заместник-директор на граничния пункт на река Йордан. В нея участваха и служители от пристанище Ашдод и ГКПП мост Аленби.

Целта на посещението беше израелските митнически служители да се запознаят с организацията и спецификата на МП Капитан Андреево. Те се срещнаха с временния началник на управлението, Стефан Марашев, който представи дейността на Митница Свиленград и работата на митническите служители по отношение на ангажиментите към Европейския съюз и борбата с контрабандата.

При посещението си на Митнически пункт Капитан Андреево делегацията наблюдава работата на митническите служители с рентгеновите системи, допълват още от пресслужбата. Израелските митничари бяха информирани за интензивния трафик на пункта и обработката на средно 700-800 камиона за денонощие. Членовете на делегацията проявиха интерес към метода „анализ на риска” и селектирането за физически митнически контрол на товарни камиони, автобуси и леки коли, както кои са най-често задържаните контрабандни стоки. Представени бяха и резултатите от работата на митническия пункт в борбата с наркотрафика.

По програма израелската митническа делегация ще посети МП Лесово и МП Пристанище Варна.

Previous articleНаградиха победителите от международния турнир по тенис
Next articleОпашки от изнервени земеделци пред поземлената комисия

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...