Израелски митничари посетиха пункт Капитан Андреево

0

Делегация от Израелските митници посети вчера Митница Свиленград и Митнически пункт Капитан Андреево, съобщиха от тукашното ведомство. Делегацията беше водена от Илгал Малка, заместник-директор на граничния пункт на река Йордан. В нея участваха и служители от пристанище Ашдод и ГКПП мост Аленби.

Целта на посещението беше израелските митнически служители да се запознаят с организацията и спецификата на МП Капитан Андреево. Те се срещнаха с временния началник на управлението, Стефан Марашев, който представи дейността на Митница Свиленград и работата на митническите служители по отношение на ангажиментите към Европейския съюз и борбата с контрабандата.

При посещението си на Митнически пункт Капитан Андреево делегацията наблюдава работата на митническите служители с рентгеновите системи, допълват още от пресслужбата. Израелските митничари бяха информирани за интензивния трафик на пункта и обработката на средно 700-800 камиона за денонощие. Членовете на делегацията проявиха интерес към метода „анализ на риска” и селектирането за физически митнически контрол на товарни камиони, автобуси и леки коли, както кои са най-често задържаните контрабандни стоки. Представени бяха и резултатите от работата на митническия пункт в борбата с наркотрафика.

По програма израелската митническа делегация ще посети МП Лесово и МП Пристанище Варна.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...