Дезинфекцират наводнените от вчерашната буря улици

0

Стихията запокити клон в жици

Почистване и дезинфекция на залетите от вчерашната буря улици започна днес общинското предприятие. Акцията беше предприета по Граничар и съседните пресечки. Организацията по почистването ще продължи и в неделя, когато ще обхване и младежкия парк.

Внезапно връхлетялата вчера следобед стихия, придружена с проливен дъжд, изпочупи клони и изтръгна цели дървета. Вятърът е отнесъл керемиди, части от покриви на жилищни сгради и е наводнил мазета, оплакаха се свиленградчани. На 13 сигнала се са отзовали от пожарната за отводняване и премахване на паднали дървета, съобщиха от там. За около час, придружената със светкавици буря остави града без ток.

Особено тежка е била вчерашната ситуация на тенис кортовете, където в момента тече международен турнир за юноши и девойки от календара на Тенис Европа. Връхлетялата около 17.00 часа буря изпочупила големи клони, а един от тях е запокитила в електрическите жици и така е създала опасност за децата. Уплашени родители са позвънили на 112, но според концесионера никой не се отзовал на сигнала. Слави Цингов съобщи още, че съдията на международната спортна проява ще трябва да уведоми за инцидента централата на турнира в Базел, Швейцария. Сигнал от страна на концесионера ще бъде изпратен и до Министерството на вътрешните работи, каза още Цингов. Нововъзникналата ограда около тенис кортовете пък не позволява непосредствен достъп от страна на пожарна или линейка до спортните съоръжения, заяви още той.

Previous articleИсторическо участие на свиленградчанин в Обиколката на Италия
Next articleРеставрират стария мост за 2 млн. лв.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...