Приемат проекти на граждани за озеленяване и тротоари

0

Стартира приемът на проекти на граждани за благоустройство на обекти общинска собственост, с участието на местното население 2012– 2015 г. Крайният срок на първия прием за набиране на предложения е 30 май тази година.

Финансирането е 75% от общината, 25% съфинансиране от гражданите. Допустими са дейности, за които не се изисква изготвянето на инвестиционен проект и разрешение за строеж, съгласно Закона за устройство на територията.

Става дума за поддръжка, ремонт и изпълнение на тротоарни площи, изграждане на подходи към съществуващи имоти, ремонт и възстановяване на прилежащи паркинги, оборудване на места за отдих и спорт, дейности по озеленяване – засаждане на дървесна и храстова растителност, затревяване, почистване, поддържане и др.
Допустими кандидати са физически и юридически лица, упражняващи дейност на територията на общината, местни общности или отделни граждани, както и неправителствени организации.

Кандидатите подават формуляр (заявление) по образец в Центъра за информация и административно обслужване на гражданите в ОбА – Свиленград. Повече подробности за програмата можете да намерите в сайта на общинската администрация, раздел Общински съвет, подраздел Стратегии, планове и програми.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...