Приемат проекти на граждани за озеленяване и тротоари

0

Стартира приемът на проекти на граждани за благоустройство на обекти общинска собственост, с участието на местното население 2012– 2015 г. Крайният срок на първия прием за набиране на предложения е 30 май тази година.

Финансирането е 75% от общината, 25% съфинансиране от гражданите. Допустими са дейности, за които не се изисква изготвянето на инвестиционен проект и разрешение за строеж, съгласно Закона за устройство на територията.

Става дума за поддръжка, ремонт и изпълнение на тротоарни площи, изграждане на подходи към съществуващи имоти, ремонт и възстановяване на прилежащи паркинги, оборудване на места за отдих и спорт, дейности по озеленяване – засаждане на дървесна и храстова растителност, затревяване, почистване, поддържане и др.
Допустими кандидати са физически и юридически лица, упражняващи дейност на територията на общината, местни общности или отделни граждани, както и неправителствени организации.

Кандидатите подават формуляр (заявление) по образец в Центъра за информация и административно обслужване на гражданите в ОбА – Свиленград. Повече подробности за програмата можете да намерите в сайта на общинската администрация, раздел Общински съвет, подраздел Стратегии, планове и програми.

Previous articleПочна ваксинацията на говедата срещу „син език”
Next articleКомандировани военни подпомагат охраната на границата

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...