Нов общински съветник от днес

0

Нов общински съветник се закле днес. Петър Марков заема мястото на Елена Балъкчиева от коалиция „Заедно за Свиленград”. Балъкчиева излиза в отпуск по майчинство.

Общинската избирателна комисия прекрати пълномощията на Елена Балъкчиева, избрана за общински съветник за мандат 2011-2015 година. Като следващ кандидат в листата на Коалиция Заедно за Свиленград, мястото й заема Петър Марков. Днес той положи клетва на заседанието на общинския съвет.

Петър Марков е на 65 години. От София е, но от 20 години живее със съпругата си в Свиленград. Пенсиониран служител по сигурността. Владее иврит, руски, испански, френски и английски език. Женен, с две деца и четирима внуци. Съпругата му Светлана е внучка на 19-ия кмет на Свиленград Спас Добрев.

Коалиция Заедно за Свиленград, в която влизат ВМРО, БЗНС и демократите на Софиянски, на миналите местни избори вкара в местния парламент трима свои представители. Живко Проданов, Цветан Налбантов и д-р Васко Арнаудов. Впоследствие обаче личният лекар се отказа. Мястото му зае Елена Балъкчиева.

В две постоянни комисии към общинския съвет в Свиленград ще заседава Марков. Това са комисията по здравеопазване, социални дейности и спорт и комисията по образование, култура, права на човека и европейска интеграция.

До края на мандата на този общински съвет има няколко месеца. Местните избори са през есента.

Previous articleОфициално: Съкратените митничари са 21
Next articleУникално представяне на Николай Михайлов на Обиколката на Турция

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...