Нов общински съветник от днес

0

Нов общински съветник се закле днес. Петър Марков заема мястото на Елена Балъкчиева от коалиция „Заедно за Свиленград”. Балъкчиева излиза в отпуск по майчинство.

Общинската избирателна комисия прекрати пълномощията на Елена Балъкчиева, избрана за общински съветник за мандат 2011-2015 година. Като следващ кандидат в листата на Коалиция Заедно за Свиленград, мястото й заема Петър Марков. Днес той положи клетва на заседанието на общинския съвет.

Петър Марков е на 65 години. От София е, но от 20 години живее със съпругата си в Свиленград. Пенсиониран служител по сигурността. Владее иврит, руски, испански, френски и английски език. Женен, с две деца и четирима внуци. Съпругата му Светлана е внучка на 19-ия кмет на Свиленград Спас Добрев.

Коалиция Заедно за Свиленград, в която влизат ВМРО, БЗНС и демократите на Софиянски, на миналите местни избори вкара в местния парламент трима свои представители. Живко Проданов, Цветан Налбантов и д-р Васко Арнаудов. Впоследствие обаче личният лекар се отказа. Мястото му зае Елена Балъкчиева.

В две постоянни комисии към общинския съвет в Свиленград ще заседава Марков. Това са комисията по здравеопазване, социални дейности и спорт и комисията по образование, култура, права на човека и европейска интеграция.

До края на мандата на този общински съвет има няколко месеца. Местните избори са през есента.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...