Уникално представяне на Николай Михайлов на Обиколката на Турция

0

Свиленградчанинът все по-близо до историческо участие в Джирото

Уникално представяне на Николай Михайлов в Обиколката на Турция. Свиленградчанинът, състезаващ се с полския отбор ССС Полковице, е все по-близо до мечтаното участие в Обиколката на Италия – най-престижното състезание, след Тур дьо Франс.

Условието да попадне в групата за Джирото на своя отбор е представянето му на течащата в момента обиколка в Турция, която ще продължи до неделя. То се видя особено ясно в „кралския” етап от Кемер до Емели – 163 км. Той бе спечелен от съотборника на Михайлов – Давиде Ребелин. Ребелин получи много добра подкрепа от свиленградчанина и успя да облече жълтото трико, изпреварвайки със 7 секунди Кристиян Дурашек от Лампре, съобщи Фокус Спорт.

Михайлов пък завърши на престижното 16-то място, на 2,49 минути зад победителя. Нашенецът обаче си свърши работата повече от добре, подкрепяйки усилията на Ребелин. В първите два етапа българинът завърши в основната група и ако продължава с добрата си работа, няма как да не попадне в отбора на ССС за Джирото, категорични са специалистите.

Преди около две седмици Николай Михайлов записа историческо постижение, печелейки балканската титла на индивидуалния часовник в Босна и Херцеговина. „Отборът разполага с 26 колоездачи, а на „Джирото“ стартират само 9. Ще подберат тези, които са в най-добрата форма. Едната част от тима ще кара в Турция, другата – в Обиколката на Хърватия. Накрая директорът на тима ще избере кой ще попадне в състав за Италия. За да съм в него, трябва да карам силно в Турция“, каза тогава Николай Михайлов.

Участва ли в Джирото, свиленградчанинът, ще запише историческо постижение. Досега България не е имала представител в Обиколката на Италия.

Previous articleНов общински съветник от днес
Next articleПочна ваксинацията на говедата срещу „син език”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...