Уникално представяне на Николай Михайлов на Обиколката на Турция

0

Свиленградчанинът все по-близо до историческо участие в Джирото

Уникално представяне на Николай Михайлов в Обиколката на Турция. Свиленградчанинът, състезаващ се с полския отбор ССС Полковице, е все по-близо до мечтаното участие в Обиколката на Италия – най-престижното състезание, след Тур дьо Франс.

Условието да попадне в групата за Джирото на своя отбор е представянето му на течащата в момента обиколка в Турция, която ще продължи до неделя. То се видя особено ясно в „кралския” етап от Кемер до Емели – 163 км. Той бе спечелен от съотборника на Михайлов – Давиде Ребелин. Ребелин получи много добра подкрепа от свиленградчанина и успя да облече жълтото трико, изпреварвайки със 7 секунди Кристиян Дурашек от Лампре, съобщи Фокус Спорт.

Михайлов пък завърши на престижното 16-то място, на 2,49 минути зад победителя. Нашенецът обаче си свърши работата повече от добре, подкрепяйки усилията на Ребелин. В първите два етапа българинът завърши в основната група и ако продължава с добрата си работа, няма как да не попадне в отбора на ССС за Джирото, категорични са специалистите.

Преди около две седмици Николай Михайлов записа историческо постижение, печелейки балканската титла на индивидуалния часовник в Босна и Херцеговина. „Отборът разполага с 26 колоездачи, а на „Джирото“ стартират само 9. Ще подберат тези, които са в най-добрата форма. Едната част от тима ще кара в Турция, другата – в Обиколката на Хърватия. Накрая директорът на тима ще избере кой ще попадне в състав за Италия. За да съм в него, трябва да карам силно в Турция“, каза тогава Николай Михайлов.

Участва ли в Джирото, свиленградчанинът, ще запише историческо постижение. Досега България не е имала представител в Обиколката на Италия.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...