Бедственото положение отменено

0

От днес се отменя бедственото положение в Хасковска област. За най-пострадалите общини на територията й -Свиленград, Любимец и Харманли, то продължи две седмици. Въпреки че обстановката в областта остава тежка, ситуацията започва да се нормализира. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Административни структури ще обслужват и координират дейностите по отстраняване на последиците от бедствието на територията на областта. Дейността им ще се ръководи от зам.-областния управител на Хасковска област и ще функционира до окончателното отстраняване на последиците от бедствието в района.

Продължават възстановителните дейности в село Бисер и квартал Гебран в Свиленград. Активно се работи по ремонта и възстановяването дигата на река Марица. Близо 130 метра от нея беше скъсана от придошлата вода. Възстановяването й се оказа трудно понеже през първите няколко дни се градеше трасе до участъка. Очаква се в края на днешния ден дигата да бъде напълно възстановена. На други места – до с.Генералово и в района на Георги Добрево и Момково, скъсванията по дигата бяха по-малки. Там предстои да се възстановяват близо30-40 метра. Това ще се направи, когато станат проходими пътищата. Цялостната дейност по ремонта на дигите се наблюдава от председателя на борда на директорите на напоителни системи АД Георги Харизанов.

Следобед в Хасково пристига и военния� министър Аню Ангелов, който ще награди военнослужещите, участвали в спасителната операция по спасяване на бедстващото население, пострадало при наводненията в област Хасково.

Състоянието на комплексните и значими язовири в страната е нормално. Няма преливащи язовири от каскада „Арда“. Продължава извършването на проверки за установяване на фактическото състояние на язовирите, както и контролираното изпускане на Доситеево, Тракиец и Огняново.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...