Бедственото положение отменено

0

От днес се отменя бедственото положение в Хасковска област. За най-пострадалите общини на територията й -Свиленград, Любимец и Харманли, то продължи две седмици. Въпреки че обстановката в областта остава тежка, ситуацията започва да се нормализира. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Административни структури ще обслужват и координират дейностите по отстраняване на последиците от бедствието на територията на областта. Дейността им ще се ръководи от зам.-областния управител на Хасковска област и ще функционира до окончателното отстраняване на последиците от бедствието в района.

Продължават възстановителните дейности в село Бисер и квартал Гебран в Свиленград. Активно се работи по ремонта и възстановяването дигата на река Марица. Близо 130 метра от нея беше скъсана от придошлата вода. Възстановяването й се оказа трудно понеже през първите няколко дни се градеше трасе до участъка. Очаква се в края на днешния ден дигата да бъде напълно възстановена. На други места – до с.Генералово и в района на Георги Добрево и Момково, скъсванията по дигата бяха по-малки. Там предстои да се възстановяват близо30-40 метра. Това ще се направи, когато станат проходими пътищата. Цялостната дейност по ремонта на дигите се наблюдава от председателя на борда на директорите на напоителни системи АД Георги Харизанов.

Следобед в Хасково пристига и военния� министър Аню Ангелов, който ще награди военнослужещите, участвали в спасителната операция по спасяване на бедстващото население, пострадало при наводненията в област Хасково.

Състоянието на комплексните и значими язовири в страната е нормално. Няма преливащи язовири от каскада „Арда“. Продължава извършването на проверки за установяване на фактическото състояние на язовирите, както и контролираното изпускане на Доситеево, Тракиец и Огняново.

Previous articleСега пък ЦСКА на подготовка в Свиленград?
Next articleБаба не знае, че къщата й паднала. Строят я наново

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...