Благотворителен концерт за Кирил Станков организират бивши ученици

0

Благотворителен концерт организират бивши ученици на Кирил Станков. Идеята са започнали да реализират две момичета, които вече няколко дни неуморно раздават брошури за благотворителната инициатива и приканват свиленградчани да помогнат. Учителят по история се нуждае от бъбречна трансплантация в Русия. Сумата от 56 хил. лв. е непосилна за семейството.

Пръв изрази подкрепата си и заяви, че ще участва в концерта Милко Калайджиев, каза Таня Делибозова. Много благодарим на хората и фирмите, които ни подкрепиха, на спортните клубове и танцовите формации, които също ще се включат.

Концертът ще се проведе на 12 март, понеделник, от 17.00 часа в залата на читалището. Входът е 2 лв. Отделно ще бъдат поставени кутии за дарения във фоайето, за всеки, който може да помогне.

„Идеята се роди, след като разбрахме, че учителят ни от ОУ „Иван Вазов” се нуждае от бъбречна трансплантация, казаха още момичетата. Решихме да му помогнем и ние с каквото можем, защото той е прекрасен човек.”

Досега свиленградчани показват голяма солидарност в тежкия за семейството на Кирил Станков момент. В кампанията се включиха негови колеги, приятели, ученици и съграждани. Общинските съветници вече гласуваха средства от бюджета за предстоящата операция. Общинският съветник Красимира Делибозова съдейства за откриването на DMS номер. Има открита и дарителска сметка в банка ОББ.

Искам да призова всички наши съграждани да помогнат на нашия учител. Ръка, която дарява не обеднява и сърце, което обича не остарява, добавя още Таня.

Previous articleСнежана Янева поема „Хуманитарни дейности”
Next articleИзграждат разрушени от наводнението домове до два месеца

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...