Откриха Детския терапевтичен център „Къщата на децата“

0

Кметът на Свиленград инж.Георги Манолов откри Детския терапевтичен център „Къщата на децата“ в Помощното училище – интернат „Стефан Василев“. Терапевтичният център бе изграден по проект, финансиран от Оперативна програма ”Развитие на човешките расурси”. Един от партньорите на Помощното училище по проекта беше Община Свиленград. Целта на проекта е социалната адаптация и интеграция на деца със специални образователни потребности, а общата му стойност е 189 145,92 лв.

Детският терапевтичен център включва „сензорна градина” в двора на училището, която няма аналог в Южна България. Заниманията в нея ще позволяват стимулиране на сетивата на децата, лишени от възможността да възприемат природните обекти и да общуват с естествения ландшафт. Освен съвременно обзаведена „сензорна стая” са оборудвани и модерни кабинети за подпомагане развитието на децата със специални образователни потребности чрез прилагане на алтернативни педагогически обучения.

По случай откриването бе отслужен водосвет за здраве и благоденствие на ученици и учители. На церемонията по откриването на терапевтичния център присъстваха началникът на РИО –Хасково Иван Панайотов, директори на помощни училища от страната, педагози от Одрин.

Previous articleОткриха проекта за супер модерна техника за болницата
Next articleРазследват фалшивите некролози на Еленков

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...