Шестима зад решетките заради меле. 16 роми призовани заради масовия бой

0

Масово ромско меле избухна в циганска махала на Свиленград. В потушаването му са участвали над 20 униформени полицаи. Четирима мъже и две жени са задържани в местния арест за нарушаване на обществения ред, съобщиха от полицията.

Сигналът за бой в кв. Капитан Петко войвода е получен вчера около 18,30 часа. �Незабавно на мястото са изпратени 5 полицейски автомобила. Полицаите установили, че след получена призовка за неуредени междусъседски отношения от 64-годишен мъж и 56-годишната му съпруга, друга тяхна комшийка, която е от страна на жалбоподателите, отправила обидни реплики към двете им дъщери, което довело до спречквания и саморазправа.

В скандала бързо се намесили и други съседи, които започнали бой с каквото намерят под ръка – стъклени бутилки, камъни, тухли. Циганите изпочупили и прозорците на къщите на комшиите си. Един от побойниците размахвал и газов пистолет, който по-късно бил иззет от униформените, пристигнали да разтърват циганската разпра.�
За изясняване на случая в РУП-Свиленград са доведени 16 души, присъствали на инцидента, а шестимата основни нарушители – четиримата мъже на 43 години, 63 години, 21 години и 64 години и жените на 40 години и 28 години са задържани с полицейска мярка до 24 часа.

Previous articleАгнешкото около 13 лв. Салатите поскъпнаха
Next article3 казана курбан раздадоха за Великден в Момково

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...