Шестима зад решетките заради меле. 16 роми призовани заради масовия бой

0

Масово ромско меле избухна в циганска махала на Свиленград. В потушаването му са участвали над 20 униформени полицаи. Четирима мъже и две жени са задържани в местния арест за нарушаване на обществения ред, съобщиха от полицията.

Сигналът за бой в кв. Капитан Петко войвода е получен вчера около 18,30 часа. �Незабавно на мястото са изпратени 5 полицейски автомобила. Полицаите установили, че след получена призовка за неуредени междусъседски отношения от 64-годишен мъж и 56-годишната му съпруга, друга тяхна комшийка, която е от страна на жалбоподателите, отправила обидни реплики към двете им дъщери, което довело до спречквания и саморазправа.

В скандала бързо се намесили и други съседи, които започнали бой с каквото намерят под ръка – стъклени бутилки, камъни, тухли. Циганите изпочупили и прозорците на къщите на комшиите си. Един от побойниците размахвал и газов пистолет, който по-късно бил иззет от униформените, пристигнали да разтърват циганската разпра.�
За изясняване на случая в РУП-Свиленград са доведени 16 души, присъствали на инцидента, а шестимата основни нарушители – четиримата мъже на 43 години, 63 години, 21 години и 64 години и жените на 40 години и 28 години са задържани с полицейска мярка до 24 часа.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...