Санират поликлиниката за близо 500 хил. евро

0

Проектът на община Свиленград за саниране на Медицински център 1 е сред одобрените проекти, които ще бъдат финансирани от Международния фонд “Козлодуй”, администриран от Европейската банка за възстановяване и развитие, съобщиха от администрацията. Процедурите по обществените поръчки ще се изпълняват от Министерството на икономиката, а дейностите се очаква да започнат наесен.

Общата стойност на предвидената в здравното заведение инвестиция е499�988 �евро. С парите ще бъде подменена дограмата по фасадата на сградата, построена през 1980 г., ще бъде поставена топлинна изолация на външните стени, покрива и пода. Предвидена е и газификация.

Прилагането на енергоефективни мерки ще доведе до спестяване на разходи в медицинското заведение, очакват от общината. Подобрената среда на здравната помощ в Медицински център 1 ще подпомогне цялостното развитие на здравеопазването в общината, както и привличането на повече лекари от различни специалности.

Фондът, по който ще се санира сградата на Медицивски център 1, е създаден след затварянето на АЕЦ “Козлодуй” за подпомагане на дейности в енергийния сектор. Одобрени са 64 от общо 110 подадени проекти на общини от различни краища на страната. Договорите бяха връчени на церемония, на която присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и здравният министър Десислава Атанасова.

Previous articleПак избират председател на тракийското със скандал
Next articleМладеж пострада в пътен инцидент

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...