Санират поликлиниката за близо 500 хил. евро

0

Проектът на община Свиленград за саниране на Медицински център 1 е сред одобрените проекти, които ще бъдат финансирани от Международния фонд “Козлодуй”, администриран от Европейската банка за възстановяване и развитие, съобщиха от администрацията. Процедурите по обществените поръчки ще се изпълняват от Министерството на икономиката, а дейностите се очаква да започнат наесен.

Общата стойност на предвидената в здравното заведение инвестиция е499�988 �евро. С парите ще бъде подменена дограмата по фасадата на сградата, построена през 1980 г., ще бъде поставена топлинна изолация на външните стени, покрива и пода. Предвидена е и газификация.

Прилагането на енергоефективни мерки ще доведе до спестяване на разходи в медицинското заведение, очакват от общината. Подобрената среда на здравната помощ в Медицински център 1 ще подпомогне цялостното развитие на здравеопазването в общината, както и привличането на повече лекари от различни специалности.

Фондът, по който ще се санира сградата на Медицивски център 1, е създаден след затварянето на АЕЦ “Козлодуй” за подпомагане на дейности в енергийния сектор. Одобрени са 64 от общо 110 подадени проекти на общини от различни краища на страната. Договорите бяха връчени на церемония, на която присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и здравният министър Десислава Атанасова.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...