Правят кръговите движения. Паркоместата пред пощата остават

0

Три възлови кръстовища в централната част на Свиленград и подходът откъм Гърция се реконструират по проекта на общината „Живот на пътя – Виса – Свиленград“. Проектът се очаква да регулира по-ефективно движението в най-натоварените райони на града.

Две от кръстовищата – пред пощата и автогарата ще бъдат кръгови, а двете места ще бъдат украсени с фонтани и цветни площи. На улиците в близост вече се подготвя поставянето на нови бордюри, тротоари и асфалтово покритие. Предвижда се още да се поставят нови дъждоприемни и ревизионни шахти и ще се повдигнат съществуващите.

Паркоместата пред пощата ще се запазят, отговарят на притесненията на шофьори от местната власт. На това кръстовище ще има две ленти за движение. Разделителните острови ще са тротоарни площи с видими бордюри. Ще бъдат осигурени и пешеходни преминавания.�

По-малката площ и околното застрояване на кръстовището до местната „Петрол” не позволяват изграждане на кръгово движение. Там ще бъде въведена нова регулация на движението. Там ще се изградят паркинг и зелена площ.

Входът на града откъм Гърция – по бул. „България“ до стария мост на река Марица, ще бъде облагороден и озеленен. Там се предвижда напоителна система, захранвана от сондажен кладенец, и парково осветление с часовников механизъм. Планирани са три пресичания на булеварда, като в средното ще бъдат изградени рампи за преминаване на инвалиди.�
За изпълнител на строителните дейности, в конкуренция с девет фирми, подали оферти, е избрано дружество, работило с общината и по други обекти – благоустрояването на улиците „Хр. Ботев“, „Хр. Смирненски“, „Др. Цанков“, рехабилитацията на общинската пътна мрежа и други, съобщават още от администрацията. В местното му подразделение е осигурена работа на 16 свиленградчани, допълват от там.

Проектът „Живот на пътя” се реализира в партньорство с гръцката община Орестиада по Програмата за Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г. Бюджетът на Община Свиленград за всички дейности по разработката е 703 267,50 евро. Стойността на строителните дейности, постигната в открита процедура по Закона за обществените поръчки, е 775 042 лева.

Previous articleМладеж пострада в пътен инцидент
Next article„Берон” с нов директор от днес

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...