Раздадоха ваучери на пострадали от наводнението

0

40 свиленградски семейства, пострадали от наводнението през февруари получиха ваучери за домакински електроуреди. Всеки ваучер е на стойност 540 лева, а средствата са дарени от УниКредит Булбанк и веригата магазини „Технополис” със съдействието на вицепремиера Цветан Цветанов, който като ръководител на спасителните и възстановителните дейности след бедствието, пое ангажимент за възстановяване на загубите на хората.

Ваучерите получиха най-тежко пострадалите домакинства и тези с най-много загуби на домашно имущество. Списъкът беше определен с решение на общинския съвет. За срок от шест месеца хората могат да се снабдят с необходимата им черна или бяла техника.

Още 8 хил. 741 лева бяха разпределени наскоро между четирите семейства, чиито къщи бяха напълно разрушени по време на потопа. Средствата постъпиха по дарителската сметка, открита веднага след бедствието за подпомагане на пострадалите. Домовете се изграждат отново и с подкрепата на местния бизнес и други средства.

Общо 137 пострадали жилищни сгради бяха описани и оценени веднага след наводнението от общинска комисия, назначена от кмета. Документите бяха внесени в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС. Припомняме ви, наскоро от там бяха отпуснати още 65хил. 272 лева за по-тежките случаи.

От февруари насам средства от комисията бяха отпускани на три транша – 142 хил. 422 лева за възстановяване на щети и разходи по овладяване на бедствието, 72 хил. 346 лева за изграждане на затворно съоръжение -савак на канализацията на кв. Гебран и 337 хил. 271 лева за укрепване на подпорната стена на речната дига покрай ул. “Крайречна”.

В първите дни след наводнението с решение на ОбС-Свиленград на пострадалите бяха раздадени и дарените от Първа инвестиционна банка 150 хил. 000 лева, с които да си покрият загубите по движимото имущество и покъщнина.

Previous article„Берон” с нов директор от днес
Next articleТежка катастрофа край Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...