БСП: Ще лобираме за повече инвестиции

0

БСП-Свиленград ще лобира пред своите министри и депутати през 2009 година в нашата община да се направят крупни инвестиции. Те ще подкрепят общинската администрация за отпускане на 2 млн. лв. от Министерството на бедствията и авариите за почистването на р. Марица.

През миналата година то се случи само частично. Парите стигнаха за участъка от жп моста до стария мост. В отсечката до новия мост речното корито все още тъне в растителност. От БСП ще проведат срещи и разговори, с които ще помогнат за отделянето ни от ВиК- Хасково, за стартирането на индустриалната зона и ще съдействат за решаването на проблема с претоварните станции, които трябва да облекчат плащанията на данъкоплатците и да намалят цените на депонирането.  За това ще използват и контактите на кмета на общината инж. Георги Манолов, с когото вече били договорили съдействие.

БСП представи пред медиите и предложенията, които смятат да внесат за разглеждане на заседанията до края на годината. Сред тях са ремонтът на водопреносната мрежа по селата, ремонтът на Медицински център 1, озеленяването и поставянето на улично осветление в подстъпа към града до Болницата, включване в регулация на  местността „Речните лозя” до улица „Лозица” и канализацията на с. Мезек.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...