БСП: Ще лобираме за повече инвестиции

0

БСП-Свиленград ще лобира пред своите министри и депутати през 2009 година в нашата община да се направят крупни инвестиции. Те ще подкрепят общинската администрация за отпускане на 2 млн. лв. от Министерството на бедствията и авариите за почистването на р. Марица.

През миналата година то се случи само частично. Парите стигнаха за участъка от жп моста до стария мост. В отсечката до новия мост речното корито все още тъне в растителност. От БСП ще проведат срещи и разговори, с които ще помогнат за отделянето ни от ВиК- Хасково, за стартирането на индустриалната зона и ще съдействат за решаването на проблема с претоварните станции, които трябва да облекчат плащанията на данъкоплатците и да намалят цените на депонирането.  За това ще използват и контактите на кмета на общината инж. Георги Манолов, с когото вече били договорили съдействие.

БСП представи пред медиите и предложенията, които смятат да внесат за разглеждане на заседанията до края на годината. Сред тях са ремонтът на водопреносната мрежа по селата, ремонтът на Медицински център 1, озеленяването и поставянето на улично осветление в подстъпа към града до Болницата, включване в регулация на  местността „Речните лозя” до улица „Лозица” и канализацията на с. Мезек.

Previous articleДиалози на общината
Next articleПродължават канализацията в Гебран

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...