Диалози на общината

0

Тя не ни оставя да дебатираме. Ако продължава така спирам да взимам отношение по въпросите на ОбС, каза днес Никола Динков, общински съветник от БСП по адрес на председателя на общинския съвет Таня Коларова. Причината за неговото недоволство от нейното председателство са следните диалози от последното заседание.

Никола Динков от БСП прави предложение инвестиционната програма периодично да се актуализира и да се дебатира с общинските съветници. Предложението му не е подложено на гласуване от председателя с мотива, че трябва да мине преди това през комисиите.

Никола Динков, след като председателят Таня Коларова обяснява, че правилникът не допуска да се коментират предстоящи неща, след като точката от дневния ред касае миналата година – Ние за какво сме тук. Точно за това. Да се изказваме и да дебатираме

Малко по-късно, председателят Таня Коларова –  Добре, давам ви думата.

Динков (сърдито) – Отказвам се.

При приемането на план сметката за дейност „Чистота”.

Току-що гласувахме 1 млн. лв. без дебат, недоволства Никола Динков от БСП.

Да бяхте поискали като хората думата, никой нямаше да ви я откаже, отговаря Коларова.

Всъщност Христо Щерев е искал думата.

Щерев – Аз вдигнах ръка, какво повече да направя. Ние да не сме като децата да викаме – аз, аз, аз, продължава г-н Щерев, докато се изказва друг общински съветник.

Таня Коларова – Изказване ли искате да направите или само си мърморите.

Щерев – Правилника и мърморенето ли забранява?

Воденето на заседанията се извършва по такъв начин, че не се допускат различни мнения, каза още Никола Динков. Инвестиционната програма трябва регулярно да се обсъжда – на 6 и на 9 месеца. Предложението не беше минало през комисиите, но последните въпроси също не бяха от дневния ред. Трябва да имат дебат в залата. Ние сме поели определени ангажименти към избирателите. Аз например не съм съгласен да се асфалтира площада в Щит, който е почти два декара, само заради това, че там ще има панаир. Ние направихме предложение да се възстановят поливните водоснабдявания в 4 села. Но председателя и за това не пожела да има дебат.

На въпрос на svilengrad24.info дали смятат да поискат оставката на Таня Коларова, от БСП казаха, че нямат такова намерение. Според тях в правилника за водене на заседанията има противоречия, които трябва да се изчистят, а точно с него работи Коларова.

Причината да няма сериозни дебати на заседанията на общинските съветници според тях е и липсата на достатъчно време за подготовка. Бюджета на общината е доста по-различен от стопанския. Ако някой от местните парламентаристи иска да се подготви, както трябва, той трябва да прекара часове наред при Валя Здравкова, счетоводителят на общината.

Previous articleМилиони обезщетение за магистралата, трохи – за жп линията
Next articleБСП: Ще лобираме за повече инвестиции

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...