Продължават канализацията в Гебран

0

Продължава строителството на канализацията в кв. Гебран. След като дълго време хората от квартала се питаха какво става с нея и кога ще бъдат асфалтирани улиците им в понеделник ще се сложи край на въпросите им.  Затоплянето на времето  позволява да се извършват строителни дейности. Фирма „Райкомерс конструкшън” , която е изпълнител на обекта, подновява от понеделник прокопаването на улица „ Кавала”, казват от пресслужбата на общината. Лично кметът инж. Георги Манолов е издействал да бъдат отпуснати целево 1 млн. лева от Министерството на околната среда и водите.

С една част от  тези средства ще бъдат разплатени досега извършени дейности по улица “Кавала”. С останалата сума  ще се финансира продължението на канализацията на същата улица и прокарването там на водопровод. След това ще се премине към   улиците “Ивайло” и “Чаталджа”.

Целият проект е разработен за ВиК мрежа с обща дължина около 7 450 м. От началото на строителните работи през лятото на 2005 до момента са прокарани половината от тях.

Кметът възнамерява да предложи на следващото заседание на общински съвет в бюджета на общината  за 2009 година да се предвидят средства за асфалтиране на улиците в кв. Гебран.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...