Продължават канализацията в Гебран

0

Продължава строителството на канализацията в кв. Гебран. След като дълго време хората от квартала се питаха какво става с нея и кога ще бъдат асфалтирани улиците им в понеделник ще се сложи край на въпросите им.  Затоплянето на времето  позволява да се извършват строителни дейности. Фирма „Райкомерс конструкшън” , която е изпълнител на обекта, подновява от понеделник прокопаването на улица „ Кавала”, казват от пресслужбата на общината. Лично кметът инж. Георги Манолов е издействал да бъдат отпуснати целево 1 млн. лева от Министерството на околната среда и водите.

С една част от  тези средства ще бъдат разплатени досега извършени дейности по улица “Кавала”. С останалата сума  ще се финансира продължението на канализацията на същата улица и прокарването там на водопровод. След това ще се премине към   улиците “Ивайло” и “Чаталджа”.

Целият проект е разработен за ВиК мрежа с обща дължина около 7 450 м. От началото на строителните работи през лятото на 2005 до момента са прокарани половината от тях.

Кметът възнамерява да предложи на следващото заседание на общински съвет в бюджета на общината  за 2009 година да се предвидят средства за асфалтиране на улиците в кв. Гебран.

Previous articleБСП: Ще лобираме за повече инвестиции
Next articleПак се жалват от ВиК. Дават ги на Комисията по корупция

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...