Разиграха „зелена карта” в Свиленград. Печелившите няма да плащат такса смет

0

Жители на кв. Юг и кв. Изгрев ще бъдат освободени от такса смет за една година. Имената им станаха ясни след разиграването на томболата „зелена карта”. Проявата е част от кампанията „Сливи за смет”, организирана от читалището, община Свиленград и Екопак България.

55 души от кв. Изгрев и още десетина от кв. Юг се включиха в кампанията за разделно събиране на отпадъци, а имената им бяха разиграни в специална томбола. Деца от театралния състав при читалище „Просвета 1870” изтеглиха номерата 700 и 168 в присъствието на нотариус и представител на общината. От такса битови отпадъци за една година ще бъдат освободени Петронка Ангелова и Мария Кирова.

Петронка Ангелова беше и най-активната участничка в кампанията, която се проведе през август в квартала. От Изгрев бл. 1, вх. Б, където живее бившата учителка, се събраха и най-много ентусиасти, които събраха разделно хартия и стъкло. Там и в Изгрев бл. 10 ще бъдат раздадени еко чанти на участниците в кампанията, а обитателите им ще получат цветни насаждения за разкрасяване на междублоковите пространства от общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване”.

Екочанти и цветя ще бъдат раздадени и на обитатели от Одрин 2 и 166 вх. Д, включили се по-масово в проявата.

Това беше последната инициатива в кампанията Сливи за смет по проекта „Спести пари! Събирай отпадъците разделно!”. Предстоят още състезания между училищата, фестивал на боклука и премиерата на представлението „Боклуци с бъдеще”, подготвена от детския театрален състав.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...