Разиграха „зелена карта” в Свиленград. Печелившите няма да плащат такса смет

0

Жители на кв. Юг и кв. Изгрев ще бъдат освободени от такса смет за една година. Имената им станаха ясни след разиграването на томболата „зелена карта”. Проявата е част от кампанията „Сливи за смет”, организирана от читалището, община Свиленград и Екопак България.

55 души от кв. Изгрев и още десетина от кв. Юг се включиха в кампанията за разделно събиране на отпадъци, а имената им бяха разиграни в специална томбола. Деца от театралния състав при читалище „Просвета 1870” изтеглиха номерата 700 и 168 в присъствието на нотариус и представител на общината. От такса битови отпадъци за една година ще бъдат освободени Петронка Ангелова и Мария Кирова.

Петронка Ангелова беше и най-активната участничка в кампанията, която се проведе през август в квартала. От Изгрев бл. 1, вх. Б, където живее бившата учителка, се събраха и най-много ентусиасти, които събраха разделно хартия и стъкло. Там и в Изгрев бл. 10 ще бъдат раздадени еко чанти на участниците в кампанията, а обитателите им ще получат цветни насаждения за разкрасяване на междублоковите пространства от общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване”.

Екочанти и цветя ще бъдат раздадени и на обитатели от Одрин 2 и 166 вх. Д, включили се по-масово в проявата.

Това беше последната инициатива в кампанията Сливи за смет по проекта „Спести пари! Събирай отпадъците разделно!”. Предстоят още състезания между училищата, фестивал на боклука и премиерата на представлението „Боклуци с бъдеще”, подготвена от детския театрален състав.

Previous article„Овергаз” търси 3 млрд. куб м газ в региона
Next articleГроздоберът на „Катаржина” започна с арт пленер

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...