Милиони обезщетение за магистралата, трохи – за жп линията

0

Десетки свиленградчани се трупат във фоайето на общинска администрация вчера и днес. Причината е, че от общината извадиха на външни табла имената на собствениците на терени, засегнати от строежа на жп линията и сумите, за които държавата ще ги обезщети.

От изнесените данни и публикуваното решение в брой 4 на Държавен вестник е видно, че един от най-големите собственици на терени по трасето на жп линията в община Свиленград е самата тя. Грубите сметки показват, че тя може да получи най-малко милион. От частните собственици най-високи обезщетения се очаква да получат тези в Генералово и Капитан Андреево. Там парцел земя достига до 317 лв. на квадратен метър. Толкова, колкото получиха и наследниците на Карамански за земите си в близост до автомагистрала Марица. Сумата на пръв поглед изглежда голяма.

В същото време стана ясно, че цените на земите покрай магистралата в района на с. Момково са в пъти по-високи. Там оценката стига до 1 000 – 2 000 лв. за декар. Някои собственици на терени покрай жп линията все пак ще вземат по толкова. Повечето – не. Има дори такива, които ще получат общо 4 лв. Предполага се, че общината и много от частните собственици, недоволни от оценката ще обжалват решението по съдебен ред.

Previous articleМишо Неделчев пропуска мача с „Черноморец“ /Балчик/
Next articleДиалози на общината

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...