Таксита на протест заради скъпи разрешителни

0

Собствениците на таксита се присъединиха към протестите в Свиленград от последните дни. С надути клаксони, те поискаха по-евтини разрешителни и повече место стоянки. Разрешителното в граничния град струва 60 лв. за година. Отделно, собствениците на таксита плащат по 120 лв. за паркинг. Така сумата набъбва до, несправедливите според тях, 180 лв. За сравнение в Любимец разрешителното струвало 150 лв. за срок от пет години, а годишно излизало 30 лв.

Това са най-скъпите разрешителни в Хасковско, в град от нашия тип, обясниха протестиращите. В Петрич, който също е на две граници – гръцка и македонска, се плащат по 15 лв., възмущават се местните таксиджии, а допълнително се плаща един стикер, който струва 10 лв. В целия град само ние плащаме паркинг, никой друг, категорични се те.

Според превозвачите, въпреки че само такситата плащат паркоместа, те никак не са достатъчни. Преброяват ги на около 20, а такситата в града са около 60. По думите им, пред „Метропол” няма достатъчно паркоместа, на автогарата има едва седем, а на пощата, след направената реорганизация, местата за таксита също не достигат. В същото време голям участък в района се наводнява при дъжд, което пречи и на тях, и на клиентите.

Два пъти правихме оплаквания до общината, никакви мерки не се вземат, обясняват те как се стигна до протеста. Щом никой не плаща паркинг и той е безплатен за всички, защо ние трябва да плащаме, категорични са те.

Собствениците на таксита призоваха по мегафона градоначалника да разговаря с тях, но той не се отзова на отправената в петък по обяд покана.

Previous articleПредприемач от Свиленград убит брутално в столицата
Next articleТрима ученици пострадаха в пътен инцидент

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...