Таксита на протест заради скъпи разрешителни

0

Собствениците на таксита се присъединиха към протестите в Свиленград от последните дни. С надути клаксони, те поискаха по-евтини разрешителни и повече место стоянки. Разрешителното в граничния град струва 60 лв. за година. Отделно, собствениците на таксита плащат по 120 лв. за паркинг. Така сумата набъбва до, несправедливите според тях, 180 лв. За сравнение в Любимец разрешителното струвало 150 лв. за срок от пет години, а годишно излизало 30 лв.

Това са най-скъпите разрешителни в Хасковско, в град от нашия тип, обясниха протестиращите. В Петрич, който също е на две граници – гръцка и македонска, се плащат по 15 лв., възмущават се местните таксиджии, а допълнително се плаща един стикер, който струва 10 лв. В целия град само ние плащаме паркинг, никой друг, категорични се те.

Според превозвачите, въпреки че само такситата плащат паркоместа, те никак не са достатъчни. Преброяват ги на около 20, а такситата в града са около 60. По думите им, пред „Метропол” няма достатъчно паркоместа, на автогарата има едва седем, а на пощата, след направената реорганизация, местата за таксита също не достигат. В същото време голям участък в района се наводнява при дъжд, което пречи и на тях, и на клиентите.

Два пъти правихме оплаквания до общината, никакви мерки не се вземат, обясняват те как се стигна до протеста. Щом никой не плаща паркинг и той е безплатен за всички, защо ние трябва да плащаме, категорични са те.

Собствениците на таксита призоваха по мегафона градоначалника да разговаря с тях, но той не се отзова на отправената в петък по обяд покана.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...