Асфалтират 10 улици в Свиленград. Предстои ремонт на още 29

0

Ремонт на 10 улици в Свиленград започна общината със собствени средства. От капиталовите разходи в бюджета за тази година са заделени 359 хил. 981 лева за цялостно асфалтиране на улиците: „Иларион Макариополски“, „Стефан Караджа“, „Странджа“, „Околчица“, „Неофит Рилски“, „Ген. Струков“, „Иван Вазов“, „3 март“, „Камчия“ и „Христо Попмарков“. По тях вече са прокарани нови водопроводи и газопроводи, изградени са нови тротоари. Предвижда се ремонтите да завършат за около месец, информират от общинската администрация.

През тази година ремонтни дейности са предвидени на още 29 улици в централната градска част, с подменен водопровод и прекарана газификация. Средствата, в размер на 1млн. 824хил. 624 лева, са по Програмата за развитие на селските райони. По този проект в момента общината провежда процедура за избор на изпълнител. Основният ремонт ще бъде на улиците: „Деде Агач“, „Захари Стоянов“, „13-ти октомври“, „Йордан Йовков“, „Тодор Каблешков“, „Македония“, „Искър“, „Стефан Караджа“, „Райко Даскалов“, „6-ти септември“, „Септемврийци“, „Московска“, „Климент Охридски“, „Пейо Яворов“, „Свобода“, „Шипка“, „Чавдар“, „Захари Зограф“, „Жулио Кюри“, „Бузлуджа“, „Преображенско въстание“, „Гео Милев“, „Цанко Церковски“, „Гоце Делчев“, „Самарско знаме“, „Алеко Константинов“, „Георги Сава Раковски“, „Велики Преслав“ и ул. от О.Т. 980 до О.Т. 976. По същия проект ще бъде благоустроен и площадът в село Студена.

Това е поредният етап от работата по подобряване на инфраструктурата в града, подета от администрацията. През 2010 г. бе предприет основен ремонт на 34 улици – 24 в града и 10 в кв. „Гебран“, както и на два площада – „5 октомври“ и „14 март“. В благоустрояването бяха вложени 2млн. 657хил. 694 лв. от облигационния заем от 5,5 млн. лв., който емитира общината. Останалите средства от заема бяха използвани за подмяната на водопроводната мрежа в централната част на Свиленград.

Previous articleПореден сблъсък на пътния възел за гръцко
Next articleНовото жп трасе маха прелеза при Сива река

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...