Асфалтират 10 улици в Свиленград. Предстои ремонт на още 29

0

Ремонт на 10 улици в Свиленград започна общината със собствени средства. От капиталовите разходи в бюджета за тази година са заделени 359 хил. 981 лева за цялостно асфалтиране на улиците: „Иларион Макариополски“, „Стефан Караджа“, „Странджа“, „Околчица“, „Неофит Рилски“, „Ген. Струков“, „Иван Вазов“, „3 март“, „Камчия“ и „Христо Попмарков“. По тях вече са прокарани нови водопроводи и газопроводи, изградени са нови тротоари. Предвижда се ремонтите да завършат за около месец, информират от общинската администрация.

През тази година ремонтни дейности са предвидени на още 29 улици в централната градска част, с подменен водопровод и прекарана газификация. Средствата, в размер на 1млн. 824хил. 624 лева, са по Програмата за развитие на селските райони. По този проект в момента общината провежда процедура за избор на изпълнител. Основният ремонт ще бъде на улиците: „Деде Агач“, „Захари Стоянов“, „13-ти октомври“, „Йордан Йовков“, „Тодор Каблешков“, „Македония“, „Искър“, „Стефан Караджа“, „Райко Даскалов“, „6-ти септември“, „Септемврийци“, „Московска“, „Климент Охридски“, „Пейо Яворов“, „Свобода“, „Шипка“, „Чавдар“, „Захари Зограф“, „Жулио Кюри“, „Бузлуджа“, „Преображенско въстание“, „Гео Милев“, „Цанко Церковски“, „Гоце Делчев“, „Самарско знаме“, „Алеко Константинов“, „Георги Сава Раковски“, „Велики Преслав“ и ул. от О.Т. 980 до О.Т. 976. По същия проект ще бъде благоустроен и площадът в село Студена.

Това е поредният етап от работата по подобряване на инфраструктурата в града, подета от администрацията. През 2010 г. бе предприет основен ремонт на 34 улици – 24 в града и 10 в кв. „Гебран“, както и на два площада – „5 октомври“ и „14 март“. В благоустрояването бяха вложени 2млн. 657хил. 694 лв. от облигационния заем от 5,5 млн. лв., който емитира общината. Останалите средства от заема бяха използвани за подмяната на водопроводната мрежа в централната част на Свиленград.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...