Искаме си от ВиК нашето

0

Среща с новия шеф на ВиК Хасково искат общинските съветници в Свиленград. На извънредно заседание беше сформирана работна група от представители на общинския съвет и администрацията, която ще разговаря с Атанас Бързев. Срещата трябва да се проведе в граничния град до редовното заседание на местния парламент – 25 септември, когато трябва да се разгледа бизнес плана на ВиК за 2014 г. – 2018 г.

Местните парламентаристи решиха да поискат спешна смяна на тръбите на две важни пътни артерии в Свиленград. Става дума за улиците „23 септември” и „Страшимир Дочков”, които имат нужда от асфалтиране. Нова настилка обаче е немислимо да се постави, без подмяна на тръбите, които и сега често се пукат, а отстраняването на авариите води до ново разкопаване. �Очаква се да се водят разговори и за главната тръба на с. Капитан Андреево, както и за прокарване на вода от кладенеца на Дервиш могила до с. Студена. Въпреки сондажите и откритата вода с приемлив дебит, селото продължава да бъде на воден режим.

По думите на общински съветници, от изпратените им над 70 страници бизнес план твърде малко са отделени на предстоящите инвестиции от страна на ВиК Хасково, както и на цената на водата. Не е отразен и мащабният проект, който общината спечели и по който подменя водопроводи. Това се очаква да намали загубите на живителна течност по пътя й към чешмите.

Именно заради непълнотите в плана, местната власт иска среща с Атанас Бързев. Както е известно, преди дни той официално смени Петко Стойчев и пое волана на водното дружество, отново.

Не за пръв път общинския съвет и администрация канят на среща представители на водното дружество. В края на 2011 г. те отказаха да „гласуват за сведение” бизнес плана им и предложеното с още 10 ст. увеличение на водата. Така Свиленград атакува внесеното пред ДКЕВР предложение на ВиК за по-скъпа вода. Месеци по-късно обаче, ДКЕВР излезе с решение и водата поскъпна със 7 ст.

Previous articleПолицейска акция в центъра на града
Next articleНови правила за събирането на боклука. Заплашва ни скок на такса смет

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...