Откриха перлата на болницата

0

Ново супермодерно отделение за физиотерапия и рехабилитация беше разкрито в Свиленград. Управителят на МБАЛ-Свиленград, д-р Димитър Ермов, го нарече „перлата на болницата”. Той сподели по време на откриването, навръх празника на града, че това е най-съвременното отделение не само в южна, но и в цяла България. Очаква се в скоро време тук да се правят освен стандартните процедури – водолечение и лечение с поморийска луга, която е известна със своите лечебни и терапевтични свойства. СПА-процедурите с тях обаче ще се заплащат. Всичко останало, което предлага рехабилатационния и физиотерапевтичен център е по клинична пътека и достъпно за здравно-осигурените и с направление.

Рехабилитационният център се намира в поликлиниката, на мястото на бившата държавна аптека. От няколко месеца д-р Ермов е управител и на медицинския център, а намеренията са да се постигне обща визия за развитието на лечението и диагностиката в община Свиленград.

В центъра има създадени процедурни помещения, две съблекални, манипулационна, лекарски кабинет, кабина за терапия със средночестотни токове, за магнитотерапия, ултразвукова терапия, кабина за масаж и електростимулация, кинезитерапевтичен сектор, кабина с клетка на „Роше“ и кът за следпроцедурен отдих. Има и помещение за лечебна физкултура. До рехабилитационния център е осигурен и достъп за инвалиди.

В Рехабилитационния център и за доставената в него апаратура са инвестирани средства на обща стойност 230 000 лв. Апаратурата в новото звено е произведена през май тази година.

Грижата за пациентите е осигурена от двама доказани специалисти – д-р Янис Папатанасиу, доцент в Медицински университет – Пловдив и д-р Диана Углешова, както и трима рехабилитатори и двама санитари.

На отличен български език д-р Папатанасиу разказа на присъстващите за възможностите на центъра и ги разведе из помещенията.

Мястото беше ремонтирано и оборудвано по проект на общината „Реконструкция, обновяване и оборудване на МБАЛ – Свиленград”, финансиран по ОП „Регионално развитие”. С мащабната инвестиция от над 4 млн. лв. се очаква болницата да се снабди с ново супермодерно оборудване за диагностика, лечение, хемодиализа.

За днешното прерязване на лентата специални гости бяха доц. Николай Бояджиев и доц. Георги Паскалев от Медицинския университет в Пловдив. Сред поканените бяха и предишните депутати от Хасковска област Фани Христова и Иван Петров, за чието съдействие за работата по проекта д-р Ермов благодари. Тържествен водосвет отслужи старозагорският митрополит Галактион.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...