Откриха перлата на болницата

0

Ново супермодерно отделение за физиотерапия и рехабилитация беше разкрито в Свиленград. Управителят на МБАЛ-Свиленград, д-р Димитър Ермов, го нарече „перлата на болницата”. Той сподели по време на откриването, навръх празника на града, че това е най-съвременното отделение не само в южна, но и в цяла България. Очаква се в скоро време тук да се правят освен стандартните процедури – водолечение и лечение с поморийска луга, която е известна със своите лечебни и терапевтични свойства. СПА-процедурите с тях обаче ще се заплащат. Всичко останало, което предлага рехабилатационния и физиотерапевтичен център е по клинична пътека и достъпно за здравно-осигурените и с направление.

Рехабилитационният център се намира в поликлиниката, на мястото на бившата държавна аптека. От няколко месеца д-р Ермов е управител и на медицинския център, а намеренията са да се постигне обща визия за развитието на лечението и диагностиката в община Свиленград.

В центъра има създадени процедурни помещения, две съблекални, манипулационна, лекарски кабинет, кабина за терапия със средночестотни токове, за магнитотерапия, ултразвукова терапия, кабина за масаж и електростимулация, кинезитерапевтичен сектор, кабина с клетка на „Роше“ и кът за следпроцедурен отдих. Има и помещение за лечебна физкултура. До рехабилитационния център е осигурен и достъп за инвалиди.

В Рехабилитационния център и за доставената в него апаратура са инвестирани средства на обща стойност 230 000 лв. Апаратурата в новото звено е произведена през май тази година.

Грижата за пациентите е осигурена от двама доказани специалисти – д-р Янис Папатанасиу, доцент в Медицински университет – Пловдив и д-р Диана Углешова, както и трима рехабилитатори и двама санитари.

На отличен български език д-р Папатанасиу разказа на присъстващите за възможностите на центъра и ги разведе из помещенията.

Мястото беше ремонтирано и оборудвано по проект на общината „Реконструкция, обновяване и оборудване на МБАЛ – Свиленград”, финансиран по ОП „Регионално развитие”. С мащабната инвестиция от над 4 млн. лв. се очаква болницата да се снабди с ново супермодерно оборудване за диагностика, лечение, хемодиализа.

За днешното прерязване на лентата специални гости бяха доц. Николай Бояджиев и доц. Георги Паскалев от Медицинския университет в Пловдив. Сред поканените бяха и предишните депутати от Хасковска област Фани Христова и Иван Петров, за чието съдействие за работата по проекта д-р Ермов благодари. Тържествен водосвет отслужи старозагорският митрополит Галактион.

Previous articleКоментират как да изглежда центъра
Next articleВъзпоменателен кръст на мястото на „салханата”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...