Статистика: 71 сватби, 337 погребения

0

Продължава тенденцията починалите в община Свиленград да са повече от новородените, сочат данните от общинската служба ГРАО. През 2013 г. 337 са предалите Богу дух, а проплакалите за пръв път бебета са 254. Родените през миналата година момчета са 144, а момичетата – 110. През 2012 г. новородените бяха 270.
За пръв път през миналата година, с постоянен адрес в община Свиленград, започнаха да се регистрират сирийски граждани. Семействата бежанци от Транзитния център в Пъстрогор, получили хуманитарен статут, очакват на адреси в града и селата личните си документи. До края на 2013 г. в регистрите на ГРАО са вписани 98 сирийци с постоянен адрес – гр. Свиленград и още 47 – с постоянен адрес – различни села в граничната община. Общо регистрираните по постоянен адрес от другаде са 311 души.
Регистрираните по настоящ адрес в Свиленград през 2013 г. са 634 души. От тях в Свиленград са се установили 472, а по селата – 162-ма.
Граждански брак през 2013 г. са сключили 71 двойки. По-малко от половината от тях обаче са се решили на църковен брак, обобщи данните от храмовете архийерейският наместник отец Константин. В потвърждение на тенденцията от последните няколко години много от младите хора отиват в големите градове, заради реализацията, или предпочитат само да подпишат в гражданското, или да живеят на семейни начала.
Разводите през миналата година са се „свили” до 15. През 2012 г. и предишните две-три години, те са били почти двойно повече.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...