Статистика: 71 сватби, 337 погребения

0

Продължава тенденцията починалите в община Свиленград да са повече от новородените, сочат данните от общинската служба ГРАО. През 2013 г. 337 са предалите Богу дух, а проплакалите за пръв път бебета са 254. Родените през миналата година момчета са 144, а момичетата – 110. През 2012 г. новородените бяха 270.
За пръв път през миналата година, с постоянен адрес в община Свиленград, започнаха да се регистрират сирийски граждани. Семействата бежанци от Транзитния център в Пъстрогор, получили хуманитарен статут, очакват на адреси в града и селата личните си документи. До края на 2013 г. в регистрите на ГРАО са вписани 98 сирийци с постоянен адрес – гр. Свиленград и още 47 – с постоянен адрес – различни села в граничната община. Общо регистрираните по постоянен адрес от другаде са 311 души.
Регистрираните по настоящ адрес в Свиленград през 2013 г. са 634 души. От тях в Свиленград са се установили 472, а по селата – 162-ма.
Граждански брак през 2013 г. са сключили 71 двойки. По-малко от половината от тях обаче са се решили на църковен брак, обобщи данните от храмовете архийерейският наместник отец Константин. В потвърждение на тенденцията от последните няколко години много от младите хора отиват в големите градове, заради реализацията, или предпочитат само да подпишат в гражданското, или да живеят на семейни начала.
Разводите през миналата година са се „свили” до 15. През 2012 г. и предишните две-три години, те са били почти двойно повече.

Previous articleВеселин Битлиев пребори 18 за кръста на Богоявление
Next articleШефът на полицията отиде в Гранична

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...