Шефът на митница Свиленград пак временен?

0

И четиримата кандидати за началник на митница „Свиленград“ не са допуснати до следващия етап на конкурса, става ясно от публикувания на сайта на Агенция „Митници” списък.

След представянето на концепциите за стратегическо управление на митницата, от надпреварата за шефското място са отпаднали Ангел Дончев, Димитър Зафиров, Павел Лилянов и Христо Русев. Трима от тях са бивши началници на тукашната митница, а единственият действащ митнически служител е Димитър Зафиров. Комисията явно е преценила, че показаните от тях резултати във втория етап не са задоволителни.

Такава е преценката за концепциите и на почти половината кандидати за шефове на осемте най-големи митници в страната – Бургас, Варна, Видин, Пловдив, Русе, Свиленград, Свищов, Югозападна. От допуснатите по списък 27 желаещи, едва 12 ще имат възможност да защитят идеите си за управление.

Припомняме, че конкурсът за началници беше обявен предколедно и само в рамките на три-четири работни дни, кандидатите можеха да подават документи за участие в него. Не беше официално публикувано и кой от тях за коя митница кандидатства.

В момента Митница Свиленград се управлява от временно изпълняващ длъжността – заместник-началникът – Георги Костадинов. На 8 февруари обаче изтича договорът му и той не може да бъде подновен за нови 6 месеца.

При това положение се очаква временен началник да стане другият заместник, назначен от началото на годината – Валери Стайков, обясниха запознати.

Previous articleШефът на полицията отиде в Гранична
Next articleВече без огледало на кръстовището до панаира

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...