Зимни гуми за граничните джипове от Великобритания

0

228 зимни гуми за патрулиращите по границата с Турция автомобили дари Великобритания. Те са за 49 Ланд Роувъра и 8 Нисан Патфайндър на Гранична полиция. Документът за дарението на стойност 47 хил. лв. беше подписан в ГПУ-Свиленград от заместник-посланикът на кралството у нас – Катрин Барбър и директорът на Главна дирекция „Гарнична полиция” – главен комисар Захарин Пенов.

Дарението е във връзка с имиграционния натиск и проходимостта на патрулиращите автомобили. То е по молба на вътрешното министерство на България, уточни Барбър. Британското посолство е поело и разходите по доставката и монтажа.

„За всяка държава е трудна ситуация, когато има прилив на голям брой имигранти. За България това е съвсем нов феномен и ние разбираме това. Затова и подкрепяме вашите усилия за справяне със ситуацията. Смятаме, че българските власти вършат много работа при трудни обстоятелства“, каза още тя и поясни, че �Великобритания остава в готовност да помага за справянето с бежанската криза у нас в рамките на решенията на Европейския съюз.

Захарин Пенов заяви, че от ноември е стартирала национална специализирана операция за противодействие на имиграционния натиск. В резултат на предприетите мерки от декември насам се забелязвал спад на задържаните нелегално преминаващи, а тенденцията се запазвала и през януари. От началото на годината досега са заловени 127 лица, което е два пъти по-малко от същия период на миналата година. 74 от тях са граждани на Сирия, 24 на Афганистан, а останлите са от други страни.

Previous articleВече без огледало на кръстовището до панаира
Next articleПрострелян царски орел в свиленградско. За втори път бракониери удрят защитена птица

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...