Данъчни дебнат на границата с Гърция

0

Данъчни екипи следят денонощно преминаващите през ГКПП Капитан Петко войвода стоки. Контролът на влизащите вътрешнообщностни доставки е физически и документален. Новото спец звено, разположено на територията на граничния пункт с Гърция, ще хваща ДДС измамите още на границата. То дебне от началото на годината и за рискови стоки. Най-често това са плодове и зеленчуци, а също така месо, захар и брашно, които сега лесно се вкарват у нас по занижени фактурни стойности и загубите за родния производител и за фиска са значителни. 23-ма са служителите на НАП на гръцкия пункт.

Подготвени за работа са и мобилни екипи, които следят за действителния получател на стоките и работят във вътрешността на страната.

Интересът към подбора на кадри за новата дирекция „Фискален контрол” е бил сериозен от страна на кандидатите. За всяко място са се конкурирали около 50 души.

Подобни спец екипи действат и по границата с Румъния. Близо 250 служители на приходната агенция стриктно ще следят движението на рискови стоки, влизащи у нас от Гърция и Румъния. Очаква се контролът ще бъде полезен и за хазната и за родните производители, за които дъмпингът от не регламентирания внос е пагубен. По външните за ЕС граници контролът ще се извършва, както и досега, от агенция Митници.

От НАП обясниха, че първите данни за работата на екипите ще бъдат официално оповестени през април.

Previous articleАли Баба триумфира над Пепелянките в инфарктен финал
Next articleСъветници не пожелаха да си намалят заплатите

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...