Читалището в Свиленград сред петте национални финалисти заради „Искам бебе”

0

Читалището в Свиленград е сред петте номинирани финалисти в конкурса на платформа АГОРА за граждански инициативи, реализирани през 2013 г. В тазгодишното издание са постъпили 51 кандидатури на благородни инициативи от цялата страна.

Десетчленното жури е излъчило инициатива „За едно дете повече“- Мисията възможна!” като носител на отличието в категория „Солидарност и хуманност”. Така НЧ „Просвета 1870” става един от претендентите за голямата награда на конкурса, наред с финалистите от останалите четири категории.

Съгласно регламента, изборът на носителя на наградата на Конкурс АГОРА 2013 ще стане с прекия вот на аудиторията по време на официалната церемония на 14 март в хотел „Рамада”, София. Преди това претендентите ще трябва да представят подобаващо своите инициативи.

Кампанията в Свиленград се провежда вече седем поредни години. „За едно дете повече” набира средства за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от града с подкрепата на Фондация „Искам бебе”, с ежегоден концерт на иницаторите от читалищния духов оркестър „Костадин Манов” и приятели.

Въпреки че вече има фонд „Ин витро” предварителните изследвания също са скъпоструващи. Всяка година се организират и информационни дни и срещи с психолози, оказващи подкрепа на семействата, а все повече от тях започват да говорят открито за проблема.

Миналата година, за Деня на християнското семейство, бяха събрани рекордните над 5 хил. лв., а да седмото издание на инициативата се появи на бял свят и седмото бебе.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...