Читалището в Свиленград сред петте национални финалисти заради „Искам бебе”

0

Читалището в Свиленград е сред петте номинирани финалисти в конкурса на платформа АГОРА за граждански инициативи, реализирани през 2013 г. В тазгодишното издание са постъпили 51 кандидатури на благородни инициативи от цялата страна.

Десетчленното жури е излъчило инициатива „За едно дете повече“- Мисията възможна!” като носител на отличието в категория „Солидарност и хуманност”. Така НЧ „Просвета 1870” става един от претендентите за голямата награда на конкурса, наред с финалистите от останалите четири категории.

Съгласно регламента, изборът на носителя на наградата на Конкурс АГОРА 2013 ще стане с прекия вот на аудиторията по време на официалната церемония на 14 март в хотел „Рамада”, София. Преди това претендентите ще трябва да представят подобаващо своите инициативи.

Кампанията в Свиленград се провежда вече седем поредни години. „За едно дете повече” набира средства за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от града с подкрепата на Фондация „Искам бебе”, с ежегоден концерт на иницаторите от читалищния духов оркестър „Костадин Манов” и приятели.

Въпреки че вече има фонд „Ин витро” предварителните изследвания също са скъпоструващи. Всяка година се организират и информационни дни и срещи с психолози, оказващи подкрепа на семействата, а все повече от тях започват да говорят открито за проблема.

Миналата година, за Деня на християнското семейство, бяха събрани рекордните над 5 хил. лв., а да седмото издание на инициативата се появи на бял свят и седмото бебе.

Previous articleПрепис на Рибния буквар правят ученици от СОУ „Д-р Петър Берон”
Next articleМартенско време – снегът се завърна

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...