Ръководството на ЦСКА търси акционери в Свиленград

0

Ръководството на ЦСКА се изсипа в Свиленград и предложи на местните фенове от „Червена граница” да се сдобият с акции на клуба. Със срещата в залата на Общинската администрация започна обиколката из страната, предшестваща листването на ценните книжа на борсата и предлагането им за масова продажба.

В началото на срещата Александър Тодоров, Иван Ченчев и Владимир Рупов подариха топки и сувенири на учениците в Свиленград – любители на най-популярната игра. Подаръкът прие спортният експерт в общината Антон Пенчев. От „компанията” липсваха Александър Томов и Стойчо Младенов.

Интерес към събитието са проявили около 30 заклети фенове на ЦСКА. Някои от тях възнамеряват да си купят от акциите. Други нямат такова намерение.

Приходите от продажбата на акции на ЦСКА ще отидат за спешно погасяване на дълговете на професионалния клуб.

Продажбата на акции от „ПФК ЦСКА“ АД ще започне на 21 март, съобщи преди време футболният клуб на базата на обява в Търговския регистър. Съобщение беше публикувано и два централни всекидневника на 11 март.

Акции от първичното публично предлагане на клуба ще могат да се записват до 4 април.
Както е известно ЦСКА пуска в продажба 3 милиона акции с емисионна стойност от 3 лв. за акция. Всеки желаещ ще може да запише най-малко 10 акции.

През миналата седмица Александър Томов заяви, че очакваните 9 млн. лева от излизането на борсата са много важни за бъдещето на ЦСКА. Според него при успешно реализиране на емисията клубът ще излезе на „много голям плюс“.

Данните от проспекта показват, че задълженията на клуба са към 20 млн. лв., от които 9 милиона лева са за данъци, осигуровки и към персонала.

Previous articleГЕРБ обвини Лютви Местан в лъжа от декларация
Next articleСлед два месеца: Полицията вече с назначен началник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...