След два месеца: Полицията вече с назначен началник

0

Старши инспектор Димитър Янакиев оглави полицията в Свиленград. Съобщението вече е пуснато на сайта на МВР, а официалното назначение, уточняват от там, е с днешна дата. То е факт със заповед на комисар Ангел Цанков, който днес е представил новия началник в РУП – Свиленград.

Димитър Янакиев е в системата на МВР от 2001г. От 2011 г. насам той е Началник група „Охранителна полиция” в Районното полицейско управление в града. Преди това е бил последователно автоконтрольор и полицейски инспектор в „Пътен контрол”. Работата в полицията е започнал като Районен инспектор в Териториална полиция.

Припомняме, че през януари началникът на РУП – Красен Текелиев напусна и отиде да работи в гранична полиция като началник отдел „Оперативно-издирвателна дейност”. През последните два месеца, изпълняващ функционалните му задължения в полицията в граничния град беше шефът на криминалния отдел – Васил Димитров.

Назначението на Димитър Янакиев съвпадна с коментирането на годишния доклад за работата на полицията и комисията по опазване на обществен ред и сигурност в Свиленград от общински съвет.

За съжаление, темата се оказа, че ще бъде коментирана при затворени врати и представителите на медиите бяха помолени да напуснат заседанието. С обещание в последствие да бъдат изнесени некласифицараната част от данните и разискванията за справяне с престъпността.

Снимка: ОДМВР – Хасково

Previous articleРъководството на ЦСКА търси акционери в Свиленград
Next articleКола изгоря снощи в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...