След два месеца: Полицията вече с назначен началник

0

Старши инспектор Димитър Янакиев оглави полицията в Свиленград. Съобщението вече е пуснато на сайта на МВР, а официалното назначение, уточняват от там, е с днешна дата. То е факт със заповед на комисар Ангел Цанков, който днес е представил новия началник в РУП – Свиленград.

Димитър Янакиев е в системата на МВР от 2001г. От 2011 г. насам той е Началник група „Охранителна полиция” в Районното полицейско управление в града. Преди това е бил последователно автоконтрольор и полицейски инспектор в „Пътен контрол”. Работата в полицията е започнал като Районен инспектор в Териториална полиция.

Припомняме, че през януари началникът на РУП – Красен Текелиев напусна и отиде да работи в гранична полиция като началник отдел „Оперативно-издирвателна дейност”. През последните два месеца, изпълняващ функционалните му задължения в полицията в граничния град беше шефът на криминалния отдел – Васил Димитров.

Назначението на Димитър Янакиев съвпадна с коментирането на годишния доклад за работата на полицията и комисията по опазване на обществен ред и сигурност в Свиленград от общински съвет.

За съжаление, темата се оказа, че ще бъде коментирана при затворени врати и представителите на медиите бяха помолени да напуснат заседанието. С обещание в последствие да бъдат изнесени некласифицараната част от данните и разискванията за справяне с престъпността.

Снимка: ОДМВР – Хасково

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...