Разрешиха изборния алкохол за абитуриенти и сватбари

0

Абитуриентите ще могат да употребяват алкохол в деня на изборите. Освен тях право на весели молекули в предизборния и изборен ден ще имат и сватбарите. За всички останали спиртният градус е забранен от 23.00 часа на 24-ти до 20.00 часа на 25 май.

Заповедта е публикувана на страницата на общината в секция „Избори 2014” и е подписана от градоначалника Георги Манолов.

Както е известно, и както svilengrad24 вече писа, изборната дата 25 май смути зрелостници, учители, родители и близки, които се загрижиха за веселото прекарване на празника. На 24 май, в деня за размисъл, е планиран балът на СОУ „Д-р Петър Берон”. В изборния 25 май е вечерта на ПГССИ „Христо Ботев”. Традиционно за изборите се забранява продажбата и употребата на алкохол в заведения, магазини и ресторанти.

Абитуриентите обаче няма да могат да се събират в дворовете на родните училища, тъй като в сградите им се помещават изборните секции. Решено е сборен пункт, преди дефилето им по пешеходната улица, да бъде паркингът до стадион Колодрума.

Със заповедта, с дата от 8 май, става ясно, че ще може да се проведе и масовата манифестация по главната за деня на славянската писменост и българската просвета и култура. Училищните тържества по повод 24 май, както и традиционното празнично шествие обаче трябва да приключат до 13.00 часа на 24 май.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...