Разрешиха изборния алкохол за абитуриенти и сватбари

0

Абитуриентите ще могат да употребяват алкохол в деня на изборите. Освен тях право на весели молекули в предизборния и изборен ден ще имат и сватбарите. За всички останали спиртният градус е забранен от 23.00 часа на 24-ти до 20.00 часа на 25 май.

Заповедта е публикувана на страницата на общината в секция „Избори 2014” и е подписана от градоначалника Георги Манолов.

Както е известно, и както svilengrad24 вече писа, изборната дата 25 май смути зрелостници, учители, родители и близки, които се загрижиха за веселото прекарване на празника. На 24 май, в деня за размисъл, е планиран балът на СОУ „Д-р Петър Берон”. В изборния 25 май е вечерта на ПГССИ „Христо Ботев”. Традиционно за изборите се забранява продажбата и употребата на алкохол в заведения, магазини и ресторанти.

Абитуриентите обаче няма да могат да се събират в дворовете на родните училища, тъй като в сградите им се помещават изборните секции. Решено е сборен пункт, преди дефилето им по пешеходната улица, да бъде паркингът до стадион Колодрума.

Със заповедта, с дата от 8 май, става ясно, че ще може да се проведе и масовата манифестация по главната за деня на славянската писменост и българската просвета и култура. Училищните тържества по повод 24 май, както и традиционното празнично шествие обаче трябва да приключат до 13.00 часа на 24 май.

Previous articleСъбират отново такса „дезинфекция” на границата
Next articleПрезидент изненада Свиленград с разходка по главната

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...