Василев: Да „отворим” комисията за безопасно движение

0

На следващо заседание на комисията по безопасност на движение смятам да предложа, официално, да се поканят инструктори и външни хора, свързани с тази дейност, които да кажат мнението си за така организираното движение в Свиленград. Това заяви Васко Василев, общински съветник и член на въпросната комисия от този мандат пред наш репортер. Според него случилият се в Стара Загора трагичен инцидент трябва да предизвика реакция и превантивни действия и на други места в страната. А промени в организирането на движението в града ни са наложителни.

Това е мнение на много хора, зяви Васко Василев. Имало проект, опонира задочно екс полицаят на мнението на част от колегите си в комисията, в която членуват полицейски, общински служители и съветници. Той не попречи да бъде направено еднопосочно движението при ОУ „Иван Вазов” по искане на директора, за да бъде по-безопасно за учениците. Освен проект, трябва да има дебат, повече мнения. И да се скараме, то е в интерес на работата.

На въпрос кои са проблемните точки, той каза: Всяко кръстовище е инфарктна точка, най-вероятно имайки предвид ограничената видимост заради паркираните коли. Той посочи и улица „Яворов”, живеещите на която поискаха да си остане затворена, заради безопасност. „Аз съм с хората. Тази улица не трябва да бъде отваряна”.

По думите му трябва да се направи още преценка на нощния режим на светофарите, на пешеходните пътеки тип „зебра” и др.

В същото време паркоместата на възлови точки в града липсват или са недостатъчни, заяви Василев като посочи за пример поликлиниката и пощата.

Никъде няма здравно заведение без паркинг. С председателя на общинския съвет Георги Еленков ходихме, разгледахме. Гаражите зад поликлиниката трябва да бъдат съборени, за да се направи паркинг и да има лесен достъп до заведението. Мнение, което и кметът на Свиленград има.

Междувпрочем, отскоро срещу медицинския център е премахнат знакът „Паркирането забранено”.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...