Василев: Да „отворим” комисията за безопасно движение

0

На следващо заседание на комисията по безопасност на движение смятам да предложа, официално, да се поканят инструктори и външни хора, свързани с тази дейност, които да кажат мнението си за така организираното движение в Свиленград. Това заяви Васко Василев, общински съветник и член на въпросната комисия от този мандат пред наш репортер. Според него случилият се в Стара Загора трагичен инцидент трябва да предизвика реакция и превантивни действия и на други места в страната. А промени в организирането на движението в града ни са наложителни.

Това е мнение на много хора, зяви Васко Василев. Имало проект, опонира задочно екс полицаят на мнението на част от колегите си в комисията, в която членуват полицейски, общински служители и съветници. Той не попречи да бъде направено еднопосочно движението при ОУ „Иван Вазов” по искане на директора, за да бъде по-безопасно за учениците. Освен проект, трябва да има дебат, повече мнения. И да се скараме, то е в интерес на работата.

На въпрос кои са проблемните точки, той каза: Всяко кръстовище е инфарктна точка, най-вероятно имайки предвид ограничената видимост заради паркираните коли. Той посочи и улица „Яворов”, живеещите на която поискаха да си остане затворена, заради безопасност. „Аз съм с хората. Тази улица не трябва да бъде отваряна”.

По думите му трябва да се направи още преценка на нощния режим на светофарите, на пешеходните пътеки тип „зебра” и др.

В същото време паркоместата на възлови точки в града липсват или са недостатъчни, заяви Василев като посочи за пример поликлиниката и пощата.

Никъде няма здравно заведение без паркинг. С председателя на общинския съвет Георги Еленков ходихме, разгледахме. Гаражите зад поликлиниката трябва да бъдат съборени, за да се направи паркинг и да има лесен достъп до заведението. Мнение, което и кметът на Свиленград има.

Междувпрочем, отскоро срещу медицинския център е премахнат знакът „Паркирането забранено”.

Previous articleСпешните медици: Ние сме патерицата
Next articleПреписка срещу стрелял във въздуха граничар

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...