43,4 на сто избирателна активност към 17.00 часа. Хванаха младеж да снима бюлетината си

0

Снимка на бюлетина. Инцидентът е от днешния изборен ден, от ромската 16-та секция в червеното училище. По обяд член на комисията чува „щракване” от тъмната стаичка, а малко след това от нея излиза и младият гласоподавател от ромски произход, разказват очевидци. Снимката на бюлетината с отбелязаната партия била в телефона, а с намесата на полицията е съставен протокол за нарушението. Видимо притеснилият се младеж си тръгнал малко по-късно, а заснетата бюлетина е обявена за невалидна. Сигналът е подаден към РИК. За момента за какво е щяла до послужи снимката е в сферата на логичните предположения.

Това към момента е един от малкото инциденти в изборния ден, който иначе протича спокойно. В ромската секция в червеното училище към 17.00 часа гласувалите бяха около 300 души от 920 по списък. Избирателната активност е различна от европейските избори през май, когато там беше регистриран рекорден вот от 50% при иначе вялото гласуване за евродепутати. До 17.00 часа нямаше опашки от желаещи да гласуват, но активизиране може да има в края на изборния ден. В другата секция в червеното училище, половината от избирателите по списък бяха гласували до този час. В най-голямата 13-та секция в СОУ „Д-р Петър Берон“ гласувалите са 590 души – малко повече от половината от списъка от 1100 избиратели.

Към 17.00 часа 43,42% е избирателната активност в община Свиленград или вота си са пуснали 8 хил. 780 души. Още час и малко остава до приключването на изборния ден.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...