43,4 на сто избирателна активност към 17.00 часа. Хванаха младеж да снима бюлетината си

0

Снимка на бюлетина. Инцидентът е от днешния изборен ден, от ромската 16-та секция в червеното училище. По обяд член на комисията чува „щракване” от тъмната стаичка, а малко след това от нея излиза и младият гласоподавател от ромски произход, разказват очевидци. Снимката на бюлетината с отбелязаната партия била в телефона, а с намесата на полицията е съставен протокол за нарушението. Видимо притеснилият се младеж си тръгнал малко по-късно, а заснетата бюлетина е обявена за невалидна. Сигналът е подаден към РИК. За момента за какво е щяла до послужи снимката е в сферата на логичните предположения.

Това към момента е един от малкото инциденти в изборния ден, който иначе протича спокойно. В ромската секция в червеното училище към 17.00 часа гласувалите бяха около 300 души от 920 по списък. Избирателната активност е различна от европейските избори през май, когато там беше регистриран рекорден вот от 50% при иначе вялото гласуване за евродепутати. До 17.00 часа нямаше опашки от желаещи да гласуват, но активизиране може да има в края на изборния ден. В другата секция в червеното училище, половината от избирателите по списък бяха гласували до този час. В най-голямата 13-та секция в СОУ „Д-р Петър Берон“ гласувалите са 590 души – малко повече от половината от списъка от 1100 избиратели.

Към 17.00 часа 43,42% е избирателната активност в община Свиленград или вота си са пуснали 8 хил. 780 души. Още час и малко остава до приключването на изборния ден.

Previous articleЧестит празник, Свиленград!
Next article51,9% избирателна активност в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...