На Капитан Андреево: Откриха недекларирани 1 084 155 лева

0

Недекларирана валута на стойност 1 084 155 лева откриха митничарите на граничен пункт Капитан Андреево. Парите са от три случая, при които Районната прокуратура в Хасково повдигна обвинения на трима турски граждани.

По първото бързо производство е установено, че на 14.10.2022 г. около 12.30 ч. на ГКПП-Капитан Андреево за излизане от България в посока към Турция пристигнал товарен автомобил с турска регистрация. Камионът пътувал от Великобритания и се управлявал от Х.А., на 27 г. При извършена проверка на товарния автомобил в хладилния агрегат на полуремаркето митническите служители от Териториална дирекция Митница Бургас при Агенция „Митници“ открили недекларирани парични средства – 181 575 британски лири,180 шотландски лири и 300 ирландски лири, поставени в пакети. Общият размер на недекларираните парични средства е с обща българска равностойност около 410 177 лева.

Второто бързо производство е от същия ден. Около 23 ч. на ГКПП-Капитан Андреево за влизане в страната от Турция пристигнал лек автомобил с румънска регистрация. Автомобилът пътувал от Турция за Румъния през България и се управлявал от турски граждани. Като пътник в превозното средство пътувал турския гражданин К.Д., на 51 г., и румънски гражданин. Лекият автомобил бил селектиран за щателна проверка, в хода на която митнически служител забелязва, че К.Д се опитва да се отклони от мястото на контролните действия. При извършен личен преглед на К.Д. под елека, с който бил облечен, е открита мъжка чанта, съдържаща недекларирани парични средства – 93 600 евро. Българската равностойност на недекларираната валута е около 183 065 лева.

Третият случай е от 17 октомври. Около 08.30 ч.на ГКПП-Капитан Андреево пристигнал товарен автомобил с унгарска регистрация,  управляван от И.Й., на 47 г., турски гражданин. Камионът пътувал от Унгария за Турция през България. При извършена щателна митническа проверка в шкаф, извън шофьорската кабина, са открити недекларирани парични средства – 251 000 евро с обща българска равностойност около 490 913 лева.

Previous articleПродължават дейностите по изпълнението на проекта „Хабитат Сакар“
Next articleПремиера в кино „Тракия“: Черният Адам

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...