Достойно представяне: I ОУ „Иван Вазов“ единственото от Хасковска област с участник в националната олимпиада по история

0
I ОУ „Иван Вазов“ Свиленград е единственото в Хасковска област с участник в националната олимпиада по история и цивилизации тази година след блестящото представяне на седмокласничката Никол Узунова. Никол спечели първото място в областния кръг на трудното състезание. И тази година, благодарение на качествената подготовка на г-жа Христина Парушева, учениците от пети, шести и седми клас на ОУ „Иван Вазов“ успяха да завоюват две първи и едно второ място в областния кръг на олимпиадата.
Никол Узунова получи 77 точки от 80 възможни като остави далеч зад себе си втория в надпреварата, записал резултат от 58 точки. Така възпитаничката на ОУ „Иван Вазов“ е единствената от област Хасково, получила правото да участва в националното състезание. В него ще премерят знания едва 54 седмокласници от цялата страна като 23 от класираните ученици са от софийски училища. Третото и четвъртото място при 7. клас отново завоюваха ученици на ОУ „Иван Вазов“. Това са Деница Грозева и Маргарита Грозева.
Със 74 точки Едита Жусуфи зае второто място в областния кръг на олимпиадата по история и цивилизации при шестокласниците. Само 1,5 т. не достигна на нашата ученичка, за да стане първа. Едмонд Жусуфи се класира четвърти.
На първо място в областта при петокласниците се класира нашият ученик Дамян Дамянов.
И миналата година ОУ „Иван Вазов“ Свиленград спечели две първи и едно второ място в областния кръг на олимпиадата по история и цивилизации. През 2019 г. отново възпитаник на училището успя да се класира за националния кръг, който тогава се проведе в Копривщица. На него Атанас Шишков се класира в призовата тройка.
Национален кръг на олимпиадата по история и цивилизация се организира само за ученици от 7, 10 и 12 клас. Тази година, за пръв път, националният кръг на олимпиадата по история и цивилизации ще се проведе в Свиленград, на 28-30 април.
Previous articleЗащитена зона „Сакар“
Next articleПърво издание на „Рибния буквар“ за патронния празник на СУ „Д-р Петър Берон“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...