201 украинци, бягащи от войната са настанени в област Хасково

0

201 украинци, бягащи от войната са настанени в област Хасково. От тях 103-ма са в хотели, а 98 – в частни домове, информират от Областната администрация. Пребиваващи има в хотели в Хасково, Димитровград, Свиленград, Минерални бани, село Радиево.

По принцип, бягащите от войната граждани на Украйна ще се пренасочват към по-големи хотели, но пристигащите може да поискат да отидат на определено място. При това условие е създадена организация още на границата Главна дирекция „Гранична полиция“ да информира съответната областна управа.

Обектите, в които с настанени украинските граждани трябва да са вписани в Националния туристически регистър. Представляващите ги трябва да влезнат в сайта на Министерството на туризма, за да предоставят информацията за настанените гости. На тази база след това ще им бъдат отпуснати парите. Допълнителни подробности тук: https://www.tourism.government.bg/kategorii/informaciya-za-nastanyavane-vuv-vruzka-s-voynata-v-ukrayna.

Предстои да се определят конкретни места, в които да бъдат настанявани карантинирани, заразени с коронавирус. Същевременно, от Министерството на здравеопазването информираха преди дни, че спешни случаи и при необходимост ще приемат медицински център „Диамедикъл“ в Димитровград, ДКЦ 1 в областния град, както и МБАЛ – Хасково.

Обмислят се как да се процедира с ваксинациите, които са задължителни за поставяне, както и процесът за легализация на дипломите. Изчистват се и неясноти около регистрацията за временна защита.

Previous articleПърва копка по проект „Хабитат Сакар“ при село Димитровче
Next articleПремиера на българския филм „В сърцето на машината“ в кино „Тракия“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...