Прокуратурата обвини турчина, прекарал 25 сирийци през границата

0

Прокуратурата в Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство турският гражданин Е.Й., на 27 г., заради опита му да прекара през границата на страната ни 25 сирийци. Сред нелегалните мигранти, преминали на 23 февруари има и 4 деца.

За извършването на деянието е използван автобус. Той се движел по редовната линия от Турция за България. В него пътували 10 пътници и двама водачи. Автобусът се управлявал от Е.Й. При проверката на автобуса във въздуховодите на климатичната инсталация били открити 15 чужди граждани, под стълбите на задната врата в автобуса се намирали други 4, а в ниша над предната дясна гума още 6.

От установените 25 чужденци имало 17 мъже, 4 жени и 4 деца на възраст от 14 до 16 г. Всички те са граждани на Сирия, без документи за самоличност и без необходимото разрешение за влизане в страната.

До момента е установено, че каналджия в Турция наел Е.Й. да превози чуждите граждани нелегално в България, като срещу това му обещал заплащане. Според първоначалните данни сирийците платили предварително по 1000 евро на каналджията, за да стигнат до България.

Обвиняемият Е.Й. е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Хасково.

Previous articleОпитват да намалят опашките на Капитан Андреево и магистралата
Next articleМузеят затвори за ден заради протест

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...