Разкриват COVID зона и в поликлиниката в Свиленград

0

Списък с всички разкрити COVID зони публикува Министерството на здравеопазването. Сред тях и кабинет в Свиленград. В него се планира да се обслужват пациенти с леки до средно тежки симптоми, оставени на домашно лечение. Планира се кабинетът да бъде разположен в поликлиниката. Все още обаче не ясно в какви срокове ще бъде възможно изпълнението на идеята.

Центровете доскоро бяха 30, а вече нарастват до около 150. Разкрити са във връзка със стратегията на здравното министерство за домашно лечение на Ковид – 19, което да разтовари болниците, но да предложи адекватно наблюдение за болните. По този начин пациентите с Ковид няма да се смесват с останалите. По информация на здравното министерство те ще са снабдени с апаратура и ще предлагат безплатни лекарства от здравната каса.

„Нашето желание е да осигурим възможност за лечение на пациентите с COVID-19, без да се налага да влизат в болница. Надявам се в рамките на една до две седмици да бъдат разкрити поне 150 такива COVID зони в страната. Те ще бъдат равномерно разпределени географски, така че пациенти с COVID от цялата страна да имат възможност да получат клинични прегледи, лабораторни изследвания, да им бъдат направени рентгенови снимки и изписани безплатни лекарства,“ посочи д-р Кацаров, когато анонсира плана за разкриването на центровете.

Previous article59 нови случая на коронавирус в областта
Next articleФлашмоб в парка на рок група „Аурора”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...