Разкриват COVID зона и в поликлиниката в Свиленград

0

Списък с всички разкрити COVID зони публикува Министерството на здравеопазването. Сред тях и кабинет в Свиленград. В него се планира да се обслужват пациенти с леки до средно тежки симптоми, оставени на домашно лечение. Планира се кабинетът да бъде разположен в поликлиниката. Все още обаче не ясно в какви срокове ще бъде възможно изпълнението на идеята.

Центровете доскоро бяха 30, а вече нарастват до около 150. Разкрити са във връзка със стратегията на здравното министерство за домашно лечение на Ковид – 19, което да разтовари болниците, но да предложи адекватно наблюдение за болните. По този начин пациентите с Ковид няма да се смесват с останалите. По информация на здравното министерство те ще са снабдени с апаратура и ще предлагат безплатни лекарства от здравната каса.

„Нашето желание е да осигурим възможност за лечение на пациентите с COVID-19, без да се налага да влизат в болница. Надявам се в рамките на една до две седмици да бъдат разкрити поне 150 такива COVID зони в страната. Те ще бъдат равномерно разпределени географски, така че пациенти с COVID от цялата страна да имат възможност да получат клинични прегледи, лабораторни изследвания, да им бъдат направени рентгенови снимки и изписани безплатни лекарства,“ посочи д-р Кацаров, когато анонсира плана за разкриването на центровете.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...