16 положителни за COVID 19 в областта. В Свиленград – 1

0

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 16 нови положителни случая на коронавирусна инфекция и един починал. Разпределението по общини по настоящ адрес на лицата е: Община Хасково – 7 човека, пет жени на 50 г., 88 г., 63 г., 65 г. и 47 г. и двама мъже на 70 г. и 51 г.; община Димитровград – 4 човека, една жена на 46 г. и трима мъже на 30 г., 65 г. и 54 г.; община Харманли – 1 човек, мъж на 80 г.; община Свиленград – 1 човек, жена на 49 г.; община Стамболово – 1 човек, мъж на 66 г.; община Тополовград – 1 човек, мъж на 72 г.

Последният положителен случай е на мъж на 48 г., чуждестранен гражданин, за който се провежда епидемиологинчо проучване. Двама от заразените са медицински персонал към Центъра за спешна медицинска помощ Хасково. Хоспитализирани през последното денонощие са 7 човека, а останалите са на амбулаторно лечение.

24-ят починал, при които е била потвърдена коронавирусна инфекция, е жена на 56 г. от община Димитровград. Тя е била диагностицирана на 7 октомври и лекувана в лечебно заведение извън областта. Жената е имала диабет и сърдечно заболяване и е починал на 12 октомври.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 342 души. Общо хоспитализираните лица в МБАЛ Хасково са 27, от които 4 човека са приети през последните 24 часа. Двама са настанени за лечение в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания Хасково, един в МБАЛ „Света Екатерина“ Димитровград и 4 човека се лекуват извън областта. На домашно лечение са 81 човека, починали са 24-ма, а напълно излекувани са 203 човека.

Previous articleСвиленградчанче има нужда от спешна трансплантация
Next articleПремиера в кино „Тракия“: Честен крадец

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...