16 положителни за COVID 19 в областта. В Свиленград – 1

0

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 16 нови положителни случая на коронавирусна инфекция и един починал. Разпределението по общини по настоящ адрес на лицата е: Община Хасково – 7 човека, пет жени на 50 г., 88 г., 63 г., 65 г. и 47 г. и двама мъже на 70 г. и 51 г.; община Димитровград – 4 човека, една жена на 46 г. и трима мъже на 30 г., 65 г. и 54 г.; община Харманли – 1 човек, мъж на 80 г.; община Свиленград – 1 човек, жена на 49 г.; община Стамболово – 1 човек, мъж на 66 г.; община Тополовград – 1 човек, мъж на 72 г.

Последният положителен случай е на мъж на 48 г., чуждестранен гражданин, за който се провежда епидемиологинчо проучване. Двама от заразените са медицински персонал към Центъра за спешна медицинска помощ Хасково. Хоспитализирани през последното денонощие са 7 човека, а останалите са на амбулаторно лечение.

24-ят починал, при които е била потвърдена коронавирусна инфекция, е жена на 56 г. от община Димитровград. Тя е била диагностицирана на 7 октомври и лекувана в лечебно заведение извън областта. Жената е имала диабет и сърдечно заболяване и е починал на 12 октомври.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 342 души. Общо хоспитализираните лица в МБАЛ Хасково са 27, от които 4 човека са приети през последните 24 часа. Двама са настанени за лечение в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания Хасково, един в МБАЛ „Света Екатерина“ Димитровград и 4 човека се лекуват извън областта. На домашно лечение са 81 човека, починали са 24-ма, а напълно излекувани са 203 човека.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...